Nálev na sušená rajčata...poradí mi někdo?

První příspěvky v diskuzi

reagovat 18.8.2004 11:09 - Martina

mam domu kupu susených rajcat, v obchode se dají koupit i naložená, ty jsou moc dobra....neznate nekdo recept na to jak je naložit??? dekuji vsem :-)'

reagovat 18.8.2004 11:41 - Martina

Asi je to hodne neobvyklé....ale nejak to do tech obchodů nakládat musí, ale ja to nejak nikde nemuzu najit'

reagovat 18.8.2004 12:32 - Katka

Zkus se podívat na:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=9896
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=12406

pak můžu poradit zkusit vyhledávat Googlem různé varianty sušená rajčata, nálevy atd.
Snad jsem trochu pomohla =o)'

reagovat 18.8.2004 12:39 - Martina

katko jsihodna uz jsem to vsechno prosla a nikde nic vsude jen nalevy na cerstva ne susena rajcata vis....ale dekuji ti za snahu :-)

reagovat 18.8.2004 13:09 - Jíťa

Nebo zkus trochu experimentovat. Prostě naládovat rajčata do sklenice a zkusit různé nálevy.
http://sweb.cz/zez/zelenina/nalevy.htm

'

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 26.7.2007 22:35 - Lucie

To jsou totiz dve ruzny veci. Bud se rajcata proste jen ususi uplne do sucha (to co mate vy) a nebo se ochuti a susi ale ne uplne do sucha, jen se hodne scvrknou a pak se daji do sklenic a zaliji ol. olejem a je to desna dobrota. Delam to kazdy rok nebot tchan produkuje nadurodu rajcat a milujeme to. Poprve jsem to delala podle receptu z Apetitu a od te doby se kazdy rok snazim ten recept najit a nikdy jsem uz ho nenasla tak improvizuju. No a ted prave mam doma tri bedny rajcat a zase hledam ten recept :-)

Puste se do toho, nic nemuzete zkazit, teplota trouby (horkovzdusne) 60stupnu, sul, cesnek, italsky bylinky, ol. olej, trosicku cukru a balsamikovy ocet. Hlavne se nebat a nesetrit, jedine co se muze stat je ze je to malo ochucene. Susim tri plechy najednou zhruba 8 hodin (zalezi na velikosti rajcat, ja mivam spis mensi). Jo a musi se rozkrojit a vyndat pecicky a tim rajcatovy rosulkem.

Drzim palce a pozdravuju.

reagovat 2.10.2008 14:01 - Jirka Laň

Neodstraňuji pecičky s rosůlkem, byla by to nimračka, krájím plátky napříč, předek a zadek z řezů pro nevhodný poměr slupka - obsah z hlediska doby sušení používám na jiná zpracování. Suché řezy vypadají velice pěkně.'

reagovat 31.3.2009 21:46 - Hanka

Koupila jsem i Italii na trhu sušená rajčat,naložila je do nálevu,ale jsou stále tvrdá.Změknou kuchyňskou úpravou? Děkuji'

reagovat 31.8.2013 15:56 - Jalmila

To jsou totiz dve ruzny veci....

Také hledám recept, který jsem vloni použila a nemohu ho najít. Pamatuji si jen, že sušená rajčata se musela zalít horkým olejem a potom se i sterilovala. Vím, že to hrozně prkalo při zalévání a autoři varovali na nebezpečí popálení. Už mám nasušeno, jdu hledat dál, byl tam i nálev s kořením a česnekem, ale to si nepamatuji, bohužel...Nemáte ho někdo?

reagovat 31.8.2013 15:56 - Jalmila

To jsou totiz dve ruzny veci....

Také hledám recept, který jsem vloni použila a nemohu ho najít. Pamatuji si jen, že sušená rajčata se musela zalít horkým olejem a potom se i sterilovala. Vím, že to hrozně prkalo při zalévání a autoři varovali na nebezpečí popálení. Už mám nasušeno, jdu hledat dál, byl tam i nálev s kořením a česnekem, ale to si nepamatuji, bohužel...Nemáte ho někdo?

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *