Milovníci uzenin a mléka jsou ohroženi přebytkem jodu - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 15.3.2007 15:02 - Jiří

To by odpovídalo, soused je starý a je to kretén.

reagovat 15.3.2007 18:57 -

to se mi nezdá v poslední době všude čtu jak Česká republika je jedna z prvních zemí s onemocněním štítné žlázy pro nedostatek jodu v plodinách,protože je půda vyčerpaná...

reagovat 16.4.2007 13:08 - jana

Tak dlouho jsem se už nezasmála...

reagovat 27.6.2014 21:45 - Miluše

Zdravím, já teda nevím, jak to s těmi uzeninami je.Podle mě je to hlavně o tom, jestli si dáte práci s tím, luštit ty pidi pismenka, které jsou na obalu. Když člověk čte a vidí složení může narazit i na dobré kousky. Já kupuju Beskydské uzeniny a jsem maximálně spokojena.

reagovat 28.6.2014 11:20 - Chemik

Jódem (jodičnanem nebo jodidem sodným/draselným) se obohacuje pouze sůl pro domácí použití, a to ještě ne vždycky. K soli pro technické účely (výroba uzenin) se sloučeniny jódu nepřidávají, aby byla levnější. Protože sůl je pro výrobu uzenin nejlevnější složkou, přidávají ji výrobci v maximálním množství, které povoluje norma. Výsledkem jsou odporně slané a tím téměř nepoživalelné uzenářské výrobky.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 15.3.2007 15:02 - Jiří

To by odpovídalo, soused je starý a je to kretén.

reagovat 15.3.2007 18:57 -

to se mi nezdá v poslední době všude čtu jak Česká republika je jedna z prvních zemí s onemocněním štítné žlázy pro nedostatek jodu v plodinách,protože je půda vyčerpaná...

reagovat 16.4.2007 13:08 - jana

Tak dlouho jsem se už nezasmála...

reagovat 27.6.2014 21:45 - Miluše

Zdravím, já teda nevím, jak to s těmi uzeninami je.Podle mě je to hlavně o tom, jestli si dáte práci s tím, luštit ty pidi pismenka, které jsou na obalu. Když člověk čte a vidí složení může narazit i na dobré kousky. Já kupuju Beskydské uzeniny a jsem maximálně spokojena.

reagovat 28.6.2014 11:20 - Chemik

Jódem (jodičnanem nebo jodidem sodným/draselným) se obohacuje pouze sůl pro domácí použití, a to ještě ne vždycky. K soli pro technické účely (výroba uzenin) se sloučeniny jódu nepřidávají, aby byla levnější. Protože sůl je pro výrobu uzenin nejlevnější složkou, přidávají ji výrobci v maximálním množství, které povoluje norma. Výsledkem jsou odporně slané a tím téměř nepoživalelné uzenářské výrobky.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *