Mikrovlnná trouba a zdravá strava

První příspěvky v diskuzi

reagovat 9.4.2007 17:58 - Jiřina

Často slýchám, že jídlo, které projde mikrovlnnou troubou se stává balastem.Pro tělo už nemá žádné výživné látky, ani vitamíny.Zajímal by mě názor odborníků i laiků na toto téma, protože mikrovlnka je pro mně často nepostradatelným doplňkem kuchyně.Budu Vám vděčna za všechno, co mi napíšete.Děkuji předem. Jiřina

reagovat 9.4.2007 18:54 - čertinka

no to snad ne??!

reagovat 9.4.2007 19:35 - Jouda

Podívej se na téma ,,Už jste vyhodili mikrovlnku" přečti si příspěvky a neotravuj tady z mikrovlnkou.Jsou tam docela slušný názory na používání mikrovlnky.

reagovat 12.6.2007 19:37 - Pavel Obalil

S těmi vitamíny nevím, ale jídlo ohřáté v mikrovlnce ZTRÁCÍ SKORO ÚPLNĚ CHUŤ. Zkuste si ohřát třeba jen polévku běžným tepelným (na sporáku) a pak mikrovlnným ohřevem. Jídlo ohřáté tepelně si zachovává svou původní chuť, plnou chuť jednotlivých složek potravy (maso, zelenina apod.). Jídlo z mikrovlnky má vždy divnou až MDLOU CHUŤ, často bývá zvenku horké, uvnitř studené a přitom velmi rychle chladne. Takže-něco na tom je. Doporučuju používat mikrovlnku jen jako nouzovou možnost, či občas na ohřátí rychlé svačiny. Rozhodně v ní neohřívat jídlo trvale!

reagovat 12.6.2007 23:43 - Pro Obalila

Nevím co máš s tou mdlou chutí z mikrovlnky... používám jí asi patnáct let a nikdy jsem neměl pocit, že by cokoli, třeba polévka či párek, měly nějakou divnou až mdlou chuť. Asi je to individální, možná jsou to jen předsudky a nebo máš špatnou mikrovlnku. Já jsem s ní spokojenej a nikdy bych jí nedával pryč :-)

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 16.2.2014 23:57 - Petr

Jistě lidi jistě, co...

Tady to blbostí přímo bučí...
Jistě lidi jistě, co vynalezli komunisti na tom není šroubek dobrej, mikrovlnky vyhážeme z oken ----
Mikrovlnku vynalezli komunisti? Panebože...http://cs.wikipedia.org/wiki/Percy_Spencer komunista jak svině...

reagovat 16.2.2014 23:58 - Petr

Mě se to stává také že cítím mezi pysky slabé chvění,ale jen když stojím vedle ní. ---
Zapomněla jste si ve vagíně vibrátor?

reagovat 17.2.2014 00:01 - Petr

Zkuste si ohřát třeba jen polévku běžným tepelným (na sporáku) a pak mikrovlnným ohřevem. Jídlo ohřáté tepelně si zachovává svou původní chuť, plnou chuť jednotlivých složek potravy (maso, zelenina apod.). Jídlo z mikrovlnky má vždy divnou až MDLOU CHUŤ, často bývá zvenku horké, uvnitř studené a přitom velmi rychle chladne. ---- A potom jste se probudila s rukou v nočníku. Naopak rychlou úpravou se z jídla ztratí míň, než na sporáku, když nebudete vědět, kteréí jídlo je v čem ohřáté, tak to prostě nepoznáte, a jestli tvrdíte že ano, tak lžete. Klidně bych se s vámi vsadil, udělám dvě jídla, jedno na sporáku a jedno v mikrovlnce, pak vám je donesu ochutnat a nepoznáte to.

reagovat 17.2.2014 09:56 - Bla bla

Lidi nechte už těch nesmyslů! Takovou kravinu mohl vymyslet jedině totální debyl! Jídlo z mikrovlnky je dokonce sterilní, protože ten ohřev nemůže vydržet žádný organismus! Proto tam nestrkejte ani kočku nebo jiné zvířata pokud je nechcete upéci! Ale nepřehánějte to s ohřevem! Jídlo kterému stačí 2 minuty neohřívejte zbytečně dlouho.Ohřívá se naproti jiným ohřevům od prostředka a že se již vlastně pálí, zjistíme až zápachem a to už je pozdě a přitom na povrchu není nic vidět. Takže vše s mírou, jak říkal ten krejčí a přerazil ženu krejčovským metrem!

reagovat 17.2.2014 15:54 - !

U mikrovlnky je problémem nerovnoměrný ohřev, některé části potravy se přepalují a některé jsou studené. Trochu to řeší otáčivý talíř, ale není to úplně OK. Kdo tomu nevěří, může provést následující pokus: zkuste "uvařit" v mikrovlnce obyčejné vajíčko. I když se propíchne skořápka kvůli vyrovnání přetlaku, ohřev uvnitř vajíčka je tak intenzivní, že po pár sekundách dojde k explozi. Přeji příjemné čištění.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *