Mango - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 26.12.2001 00:43 - Vladan

Pozor na mango ve spojení s alkoholem.Těžko se tráví,vyvolává i zvracení.

reagovat 31.12.2001 00:30 - J. Drábek

Chtěl bych pouze upozornit, že mango musí být správně zralé, jinak je jeho chuť nic moc. Podle mých zkušeností, je lépe nechat plod uzrát trochu víc. Je potom krásně aromatický a lahodný. Zkušenost mango/alkohol nemám, ale myslím, že to nebude tak hrozné. Možná záleží na množství vypitého alkoholu.

reagovat 5.2.2002 17:44 - Olina Mohrova (kdysi z Olomouce)

Pro nas je mango jedno z nejzdravejsich a nejlahodnejsich ovoci vubec! Jak samotne, tak u vareni
i u desertu. Spojeni manga s alkoholem je vytecne.
Pochopitelne vseho s mirou. Kdo od toho varuje, ten
mango jedl kdyz UZ ANI nevedel co mango je! A proto asi zvracel! A kdo ma strach ze zkazenych zubu, ten si je muze po mangu umyt, urcite se po mangu nekazi tak, jako po dortech nebo jinych sladkostech (a ty navic nemaji zadne vitaminy).

reagovat 1.2.2005 20:09 - ema

Teď se objevilo manga dost a za přijatelnou cenu - tak jem pátrala - recepty žádné - ALE na jedné stránce zajímavá poznámka - Dvě hodiny po konumaci manga nic nepít - žalidečí potíže - sice nic nebezpečného ale přesto. takže uvidím.

reagovat 1.3.2005 18:52 - Králík

...četl jsem onehdá o kouření sušené šlupky manga. Je to prý poměrně rozšířený zvyk v egyptských kuřárnách, kde se přidává do vodních dýmek k tabáku. Mělo by to mít mírně halucinogenní účinky. Právě to jdu testovat. Dobrou chuť.

Králík.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 17.4.2007 08:49 - brad pitt

No právě testuju výše zmíněnou kombinaci mango + mléko. Pro ještě lepší výsledek jsem použil mléka acidofilního. Držte mi palce.

reagovat 17.4.2007 09:36 - martik

super tip na lahudku:mango-zlute,zrale nakrajet na platky,polozit na krajic chleba,jemne posolit..to je teprve lahoda!dejte vedet jak vam chutna,ja se po tom muzu utlouct:)

reagovat 17.4.2007 23:24 - Vanessa

Nahodou je bezne pit mango v kombinaci s mlekem a napriklad v Indii je bezny napoj Mango Lassi, coz je mangova duzina zmixovana s bilym jogurtem. Rozmackane mango s mlekem se zase dava malym detem a miminum, pry je to velmi dobre na traveni a osvezeni ve vedrech.

V Mexiku zase delaji Mango Chutney, a kdo rad varite tak tohle fakt zkuste: nakrejeji vsechno na male kosticky, cim mensi tim lepsi, cibulku (nejlip se zelenou nati), rajce, chilli papricku, nat corriandru a tedy mango. Prida se citron (hodne), trochu vody, cukr, sul. Necha se to vychladit a pak se podava napriklad ke grilovane rybe, nebo i k hovezimu, ke smazene zelenine apod. Vynikajici!

reagovat 18.4.2007 01:27 - Vanessa

Jeste jsem si vzpomnela na jedno, jogini doporucuji mango pred oloupanim nejdriv nechat prochladnout v misce studene vody. Pry se tim vytahne "horkost" z ovoce, ktera by nam mohla skodit, pokud nechceme prilis ying (anebo yang?) energie. Videla jsem v par domacnostech, ze se to opravdu dodrzuje.



Take je dobre si dat mango k snidani a k tomu cottage syr, pro ty kdo radi snidaji lehce.

reagovat 15.6.2009 14:58 - Denisa

Včera jsem si koupila mango ze ho necham dozrat ale ouha vzhledem k tomu ze jsem ho po ceste domu pustila na zem, proces zrani by asi neprezilo...tak jsem ho olpupala a podusila se skorici amedem na zpusob jabkoveho kompotu a kdyz bylo mekke pridala jsem k nemu uvarenou ryzi....omacicka z mnaga se do te ryze vsakla, jeste jsem dodala nakrajene tri merunky a dobrota :)

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *