Levné doplňky omega 3 způsobují rakovinu prostaty

První příspěvky v diskuzi

reagovat 15.1.2014 14:23 - Pelaj

Je prokázané, že levné omega 3 doplňky, tedy rybí tuky nebo lněný olej způsobují rakovinu prostaty:
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7008
Důvodem je, že tahle tuky během zpracování (rafinace, destilace atd.) oxidují a vnikají z nich rakovinotvorné jedy. Ideální zdroj omega 3 jsou syrové ryby (sushi) nebo čerstvě za studena vylisovaný lněný olej (starý maximálně pár hodin).

reagovat 23.1.2014 11:08 - Osel

Je prokázané, že levné...

už napsal plno pavědeckých nesmyslů. Kdo osla čte, sám oslem je. MÁ OSEL randomizovanou studii, kterou tak rád vyžaduje u jiných ?? Dále je nutno u omega-3 mastných kyselin vždy brát nějaký další antioxidant, nejlépe astaxanthin, lutein nebo lykopen. Ale může to být i vitamin E nebo C, i když nejsou tak účinné. Případně lze konzumovat olej z krilla antarktického. Ten obsahuje, jak omega-3 kyseliny, tak i astaxanthin. Takže další antioxidanty už nejsou nutné.

reagovat 5.2.2014 10:42 - MUDr. Talandová

Vždy je nutno si na obalu přečíst, zda tento konkrétní rybí tuk nebyl tepelně zpracovaný, rafinovaný, aromatizovaný nebo filtrovaný. Všechny tyhle postupy udělají z takového omega 3 doplňku rakovinotvorný jed! Existují i studie, podle kterých zpracovaný omega 3 doplněk způsobuje rakovinu prostaty u 70 procent mužů v horizontu pouhých pěti let!!!

reagovat 13.2.2014 07:03 - Kopecký

Vždy je nutno si na obalu...

Ano, rybí tuk by měl být zpracovaný minimálně, neměl by být ani čištěný nebo filtrovaný, protože pak podlehne procesu PEROXIDACE a vznikne z něj silný karcinogen.

reagovat 19.3.2017 17:50 - Nok

Já užívám Omega-3... hlavně protože je tam pak podpora správné funkce srdce, mozkové činnosti a zraku..

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 15.1.2014 14:23 - Pelaj

Je prokázané, že levné omega 3 doplňky, tedy rybí tuky nebo lněný olej způsobují rakovinu prostaty:
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7008
Důvodem je, že tahle tuky během zpracování (rafinace, destilace atd.) oxidují a vnikají z nich rakovinotvorné jedy. Ideální zdroj omega 3 jsou syrové ryby (sushi) nebo čerstvě za studena vylisovaný lněný olej (starý maximálně pár hodin).

reagovat 23.1.2014 11:08 - Osel

Je prokázané, že levné...

už napsal plno pavědeckých nesmyslů. Kdo osla čte, sám oslem je. MÁ OSEL randomizovanou studii, kterou tak rád vyžaduje u jiných ?? Dále je nutno u omega-3 mastných kyselin vždy brát nějaký další antioxidant, nejlépe astaxanthin, lutein nebo lykopen. Ale může to být i vitamin E nebo C, i když nejsou tak účinné. Případně lze konzumovat olej z krilla antarktického. Ten obsahuje, jak omega-3 kyseliny, tak i astaxanthin. Takže další antioxidanty už nejsou nutné.

reagovat 5.2.2014 10:42 - MUDr. Talandová

Vždy je nutno si na obalu přečíst, zda tento konkrétní rybí tuk nebyl tepelně zpracovaný, rafinovaný, aromatizovaný nebo filtrovaný. Všechny tyhle postupy udělají z takového omega 3 doplňku rakovinotvorný jed! Existují i studie, podle kterých zpracovaný omega 3 doplněk způsobuje rakovinu prostaty u 70 procent mužů v horizontu pouhých pěti let!!!

reagovat 13.2.2014 07:03 - Kopecký

Vždy je nutno si na obalu...

Ano, rybí tuk by měl být zpracovaný minimálně, neměl by být ani čištěný nebo filtrovaný, protože pak podlehne procesu PEROXIDACE a vznikne z něj silný karcinogen.

reagovat 19.3.2017 17:50 - Nok

Já užívám Omega-3... hlavně protože je tam pak podpora správné funkce srdce, mozkové činnosti a zraku..

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *