Kypřící prášek do perníku z roku 1985

První příspěvky v diskuzi

reagovat 24.9.2012 13:49 - Ludmila

Našla jsem doma starý kypřící prášek do perníku z roku 1985 a když jsem ucítila jeho výraznou vůni, zkusila jsem z něj upéci perník. Už při pečení se bytem linula intenzivní vůně perníku a teprve tehdy jsem si uvědomila, že v současných prášcích ať už Oetker, Vitana nebo jiných, asi něco chybí nebo je tam potřebného koření příliš málo. Máte podobnou zkušenost? Přidáváte do perníku nějaké koření pro zlepšení chuti a vůně?

reagovat 24.9.2012 21:27 -

se spíš zdá, že když ten prášek tak dobře fungoval a voněl i po téměř 30-ti letech, tak tam bylo těch přísad trošku moc, ne? I kypřící prášek má nějaké datum spotřeby a pochybuju, že je to tak dlouho.

reagovat 25.9.2012 00:33 -

ona ne každá kuchařka je odkázaná na namíchaný kypřící prášek. Co tak používat perníkové koření? Pokud to neumíte namíchat, je možno směs koupit u mnoha prodejců hotové a dávat dle chuti a vůně. Jedna např tady-ale je jich víc..

http://www.korenisveta.cz/e-shop/koreni-bez-soli/pernikove-koreni-50g.php?vmcchk=1

reagovat 8.11.2015 15:47 - Jana

Už jsem chtěla jásat, že jsem našla recept na perník (který byl na sáčku)z let před rokem 89,ale bohužel. Synům moc chutnal, ale recept nemám a žádný se mu nepodobá.

reagovat 14.4.2017 11:44 - Eva

Zdravím a přeji krásné Velikonoce. Také sháním recept na perník z původního sáčku od Vitany Kypřící prášek do perníku. Bohužel jsem ten starý sáček asi před třemi měsíci vyhodila v domnění, že no nových sáčcích bude opet ten starý výborný recept. Bohužel, není!! Chci se zeptat, zda z Vás některá tento recept nemá uchovaný. Pokud ano, prosím, podělte se s námi o něj. Děkuji předem.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 24.9.2012 13:49 - Ludmila

Našla jsem doma starý kypřící prášek do perníku z roku 1985 a když jsem ucítila jeho výraznou vůni, zkusila jsem z něj upéci perník. Už při pečení se bytem linula intenzivní vůně perníku a teprve tehdy jsem si uvědomila, že v současných prášcích ať už Oetker, Vitana nebo jiných, asi něco chybí nebo je tam potřebného koření příliš málo. Máte podobnou zkušenost? Přidáváte do perníku nějaké koření pro zlepšení chuti a vůně?

reagovat 24.9.2012 21:27 -

se spíš zdá, že když ten prášek tak dobře fungoval a voněl i po téměř 30-ti letech, tak tam bylo těch přísad trošku moc, ne? I kypřící prášek má nějaké datum spotřeby a pochybuju, že je to tak dlouho.

reagovat 25.9.2012 00:33 -

ona ne každá kuchařka je odkázaná na namíchaný kypřící prášek. Co tak používat perníkové koření? Pokud to neumíte namíchat, je možno směs koupit u mnoha prodejců hotové a dávat dle chuti a vůně. Jedna např tady-ale je jich víc..

http://www.korenisveta.cz/e-shop/koreni-bez-soli/pernikove-koreni-50g.php?vmcchk=1

reagovat 8.11.2015 15:47 - Jana

Už jsem chtěla jásat, že jsem našla recept na perník (který byl na sáčku)z let před rokem 89,ale bohužel. Synům moc chutnal, ale recept nemám a žádný se mu nepodobá.

reagovat 14.4.2017 11:44 - Eva

Zdravím a přeji krásné Velikonoce. Také sháním recept na perník z původního sáčku od Vitany Kypřící prášek do perníku. Bohužel jsem ten starý sáček asi před třemi měsíci vyhodila v domnění, že no nových sáčcích bude opet ten starý výborný recept. Bohužel, není!! Chci se zeptat, zda z Vás některá tento recept nemá uchovaný. Pokud ano, prosím, podělte se s námi o něj. Děkuji předem.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *