Kwasniewski - Optimální dieta

První příspěvky v diskuzi

reagovat 25.1.2007 13:50 - Mrs. X

Máte s ní někdo zkušenosti?'

reagovat 25.1.2007 18:50 - Mr. Y

Na netu jsem našel tenhle příspěvek ke Kwasniewskeho dietě: "Radikalne se mi zlepsila plet uz po par dnech dodrzovani, za tri tydny zmizela bradavice, kterou jsem mela na ukazovacku pres 10 let a zdala se neznicitelna a navic jsem se zbavila potizi s gynekologyckymi zanety. Podotykam, ze jsem v te dobe snedla vice zeleniny nez obvykle. Bohuzel jsem se takto nevydrzela stravovat dlouho - jednak je dieta trochu jednotvarna, jednak jsou rizikove predevsim ruzne oslavy, nebo sluzebni cesty, kdyz si clovek jidlo nemuze moc vybirat."'

reagovat 25.1.2007 23:01 -

Podle meho nazoru je to jedna pulka delene stravy. Tj. jen zivocisne produkty, Myslim ze dlouhodobe se to drzet neda. Pokud nekdo ma cukrovku, je to vychodisko. Zkouseli jsme to v praci pred par lety ale bez peciva cely zivot, to fakt ne.

reagovat 2.2.2007 20:17 - Míla

Podle zásad optimální diety se stravuji více než 2 roky a jsem plně spokojená. Nebyla jsem nemocná, ale nedokázala jsem zhubnout ani po bandáži žaludku. Optimální dieta mě uspokojuje, na pečivo téměř nemám chuť a předpokládám, že za úspěchem v hubnutí stojí také ten obrovský strach z toho, že se zase spravím. Optimální dietu musí člověk vzít za svůj způsob života s tím, že už to jinak nejde. Jsem podstatně odolnější proti běžným nachlazením, snížil se mi tlak, zvýšila se výkonnost a mám chuť i do sportování. Jen bych se chtěla spojit i s ostatními, kteří již mají delší zkušenost. Toto není dieta na krátkou dobu, to je již na pořád.'

reagovat 19.2.2007 08:08 - Zdeněk

Po přečtení úvodních kapitol Kwasniewského Optimální diety jsem byl zděšen. Tato strava mi má pomoct? Celou dobu jsem věřil, že mám jíst lehce stravitelné sacharidy, bílá masa, nízkotučná jídla... jedl jsem vegetariánsky, makrobioticky, syrovou stravu.

A kila přesto pomalu přibývala, energie ubývalo a zdravotním problémům jsem se nevyhnul. Zvětšená levá srdeční komora, vysoký tlak, podrážděná slinivka, ztučnělá játra, písek v žlučníku, nespavost ... doktoři předepsali několik prášků.

Když jsem knihu dočetl, volal jsem své známé, která mi ji doporučila a vyptával jsem se a ubezpečoval, zda se dá něco takového vůbec provozovat a přežít. Vždyť to vlastně není krátkodobá dieta, ale dost velká trvalá změna stravovacích zvyklostí.

Šel jsem do toho, možná i proto, že jsem poznal dva lidi, kteří to praktikují 4 a 11 let.

Funguje to. Po jednom, třech, šesti měsících nižší cholesterol, jaterní testy, cukr, triglyceridy zpátky v normálu.

Tlak se upravil. Váha šla, bez trápení hladem, dolů už o 13 kg. Cítím se dobře fyzicky i psychicky.

Těším se, že tady najdu další lidi, kteří si už Optimální dietu ověřili.'

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 14.11.2016 15:53 - Ivoš

Ještě Doplním.Snizil se mi krevní tlak,cukr,spravuje se mi HDL. Po několika operacích v posledních letech mi vlivem stresu spadl na 0,65 jednotek.Proto mi pr.lekar doporučil metabolické vyšetření.Po všech vyšetřeních mi pan profesor sdělil,abych se vrátil k formě
stravovani v hluboké minulosti,kdy jsem aktivně sportoval.Tedy maso a trochu zeleniny a příloh. Netvrdim ,že je toto stravování vhodné pro všechny,logicke ovšem je,ze kdybych se měl živit většinou zeleninou,tak bych měl žaludky jako kráva,Nemam,tak musím jíst bílkoviny a tuky kde je dostupná energie koncentrovaná v množství,ktere snese můj žaludek...a zeleninu mít jako doplněk.Lide neumírají na tuk,ktery sní,ale na tuk vytvořený v játrech a uložený v cévách.Vracenim k původnímu stravování jsem se zbavil chuti na sladké,snizil si tlak,nemam nafouklé břicho a projevy s tím spojené,jsem čilý a bez stresu.Preji Vám všem,abyste si také našli svoji pohodu.

reagovat 21.12.2016 14:48 - vmlcoch

posílám tento recept pro zdravé mlsání

Kokosová bábovka s banánem

3 vejce, 2 banány, 70 g strouhaný kokos, 3 lžíce sladidla eritritol nebo 3 tabl.stevie,
2 lžíce kokosového tuku ,nebo másla, půl prášku do pečiva. Volitelně je možné přidat ruzné semínka /lněné, slunečnicové/, mletý mák, mleté vlašské ořechy nebo mandle.

Do mixéru vyklepnu 3 žloutky, bílky našlehat na sníh. Do mixéru dále dvě lžíce vody pokud budu přidávat semínka a mixuji. Bez semínek nedávám vodu ale hned přidám banány a po rozmixování olej, prášek do pečiva sladidlo a na závěr strouhaný kokos. Poté směs vmíchám do sněhu z bílků a vložím do remosky se středem pro bábovku, nebo do trouby v nějaké formě s pečícím papírem.Peču asi 30 min na 200 st. do tmavě hnědého povrchu bábovky.

reagovat 21.12.2016 15:14 - vmlcoch

tady je foto z výroby kokosobananové bábovky

http://leteckaposta.cz/193661329

reagovat 4.1.2018 17:28 - Jija

Vážení,
byla jsem několikaletou strávnicí dle zásad KOD, pak přišly stressy a návrat ke klasice.Od nového roku jsem opět začala s KOD, neb minule jsem měla skvělé výsledky, navíc mi přibyla cukrovka (kdybych vytrvala, tak bych jí neměla) a je škoda nevyužít starých zkušeností.

Přemlouvám Mílu,ať se taky vrátí ke KOD. Míla vlastně spolu se Zdeňkem před 11ti lety založila tuto diskuzi a přidala sem spoustu svých vlastních skvělých receptů, a zkušeností- většinu mám vytištěnou.

Ale hlavní důvod mého příspěvku je odkaz na www.levneucebnice.cz, kde je teď ve slevě k mání CUKRFREE, nádherná obsáhlá kuchařka ideální pro KOD ! za 223,-Kč.

Jinak, pokud zde v diskuzi zalistujete asi o 5 -6 let (možná více) zpět, tak tam někde najdete taky spoustu zajímavých,jednoduchých receptů právě od Míly.

Pokud by se někomu chtělo číst diskuzi celou, tak tam je snad úplně vše, co lze o KOD napsat a co diskutující zajímá.

reagovat 21.2.2018 13:49 - Tereza

Všem příznivcům Optimálního stravování. Mám pro Vás skvělou zprávu, připravuje se ČESKÁ ARKÁDIE. Víte-li o nějakém volném penzionu v pěkném prostředí, dejte vědět. Znáte někdo lékaře, který je příznivcem OD? Případně dobrého kuchaře, který všechny dobroty uvaří? Napište sem do diskuze nebo na ceskaarkadie@seznam.cz

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *