Kouření v restauraci je důležité pouze pro 9 procent lidí - koment·¯e

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 4.6.2013 02:56 - Fučík

Opět článek naprosto tendenční, účelový. Nikdo při takových příležitostech neuvádí kde a s kým byl průzkum provedený. Kdyby autor či tazatel zašel do běžné pivnice, mezi zcela běžný vzorek návštěvníků, procento by bylo naprosto obrácené. A už vůbec nikdo z obhajovatelů navrhovovaného nekuřáckého zákona nikdy neodpoví na otázku, proč, když je nekuřáctví tak výnosné, procento nekuřáckých restaurací je tak mizivé? Přeci hospodští vědí, kdo jim přinese zisk a kdo ne, alespoň v běžné pivnici či hospodě nižší kategorie. Myslím, že dosavadní zákon, kdy si MAJITEL!!! sám určí koho chce VE SVÉ HOSPODĚ!!! hostit je zcela demokratický, a správný. Na EU a mudrce typu Śpidly, kteří se snaží svázat jakoukoliv lidskou činnost, omezovat a nařizovat věci zcela odtržené od reality , svobody a života nejsem fakt ani trochu zvědaví.

reagovat 4.6.2013 11:42 - luciano

Fučík, máš absolútnu pravdu. Kde sa môže a kde nemôže v reštauráciách fajčiť predsa určuje trhové prostredie. A majiteľ reštaurácie by mal mať právo, určiť si, ktorú kategóriu hostí tam chce mať.

reagovat 4.6.2013 11:47 - Šárí

Opět článek naprosto...

No samozřejmě že by byl v restauracích poměr opačný. Spousta nekuřáků, mně nevyjímaje, se restauracím totiž snaží vyhýbat, protože po půlhodinovém "posezení" páchnou jako pytel vajglů.

Doporučuju nechat na majitelích také třeba rozhodnutí, zda podávat zkažené jídlo a jedovatý alkohol, a zrušit hygienický dozor restaurací. Vždyť přece hygienické normy omezují majitele v JEHO hospodě, fuj!

reagovat 4.6.2013 13:18 - Fučík

No samozřejmě že by byl v...

Šárí, nebavíme se o zkaženém jídle, ale o kouření. Samozřejmě respektuji že se v době obědů nekouří, samotnému mi to není příjemné a je to základní slušnost. Tak jako kuřák nevkročí do nekuřácké restaurace a vybere si kuřáckou, respektujete nekuřáci prosím to, že si můžete také vybrat. Nikdo Vás přece nenutí chodit tam. Bohužel nekuřáci jsou leckdy demagogové. Proč asi není mnoho nekuřáckých restaurací nižší kategorie je nasnadě - majitel by to jinak zavřel. Váš argument že je to výnosné je nesmysl. Když jste tak přesvědčení, proč to sami nezkusíte, podnikat, mít takovou hospodu? Hm? Ono o cizím se dobře rozhoduje, že? Každý soukromý majitel si může hosty vybrat, Vy si také do bytu nezvete koho nechcete. Znova uvádím, respektujem se navzájem a rázem nebude problém, mně někdy připadají nekuřáci jako psychopati, já Vás také neomezuju třeba v jízdě na kole, sám nejezdím, ale na cyklostezky platím aniž chci...například

reagovat 4.6.2013 13:29 - Šárí

Šárí, nebavíme se o...

Je mi to líto, ale po všech těch letech nucených pobytů v zakouřených hospodách-teorie o tom, že si můžete vybrat, patří hlavně v menších místech pouze do říše snů-ze mně skutečně udělali demagoga.

Ano, chci cíleně omezovat kuřáky v hospodách. Ano, chci, aby těmi diskriminovanými začali být kuřáci a nikoliv nekuřáci.

Ano, zákon o zákazu kouření v restauracích brzy bude i u nás-když neprojde letos, dojde na něj v několika málo letech, tak jako všude. A bude to jedině vina kuřáků-kdyby se chovali ohleduplně a skutečně nekouřili v hospodách při jídle, jen velmi málo lidí by bylo pro nekuřácký zákon. Podřezali si pod sebou větev sami.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 13.6.2013 22:18 - Petr

Pár lidí v okolí znám,...

Ano. Poslední dobou se už moudré hlavy přiklání k názoru, že za tyto nemoci může z velké většiny především stres. Také znám z okolí spoustu lidí, co skonali na rakovinu a byli to také nekuřáci. To, že žijeme v neustálém napětí, strachu z vyhazovu z práce,z nájemného bytu, či z toho, zda zaplatíme složenky...atd, tím hlavně ničíme svoje zdraví.Pokud někdo z vás přichází do styku s cizinci z některé země EU, tak jistě ví, že tito lidé žijí úplně jinak. Žijí zkrátka lépe a tím zdravěji. Nejsou tak ve stresu, jezdí si na dovolenou,chodí si na večeře..., mají zkrátka jiný pohled na život. Je to hlavně o tom, že také mají jiné příjmy a tím si mohou život zařídit lépe a zpříjemnit si ho. Zkrátka abych to uzavřel. Jenom o kouření to není.

reagovat 16.8.2013 09:48 - Nedůležité

Kouř v restauraci mi vadí,tím více,že se velmi kuřáci SNAŽÍ můj drahý parfém/JSOU TO IDIOTI /- JDE O MNOU LÉČIVÝ PARFÉM- O TO JDE! Kdo k tomu nemůže,je ŠKODIČ,SPROSTĚ NA SEBE UPOZORŇUJE VŠEMI MOŽNÝMI ZPŮSOBY!!

reagovat 17.8.2013 10:04 - Tony

Chápu, v restauracích, které jsou skutečnými restauracemi, by se kouřit nemělo. Nechápu, proč se chtějí zakazovat kouřit v podnicích, které nejsou žádnými restauracemi, ale jsou pouhými nálevnami. Třeba liberecký Černý kůň. Podnik má dva lokály. Když se vleze vlevo, tak je tam restaurace, kdežto v lokále vpravo byla pouhá pivnice, dnes přeměněná na hernu. Řešení bych viděl, pokud to má pouze jeden lokál, tak by tam měla být buď restaurace s jídlem bez kouření. Pokud je to však pouhá nálevna, tak mi tam zákaz kouření připadá zcela nesmyslný. Tam by neměl být povolen přístup nezletilým, jako ostatně do heren dnes není. Lidi se v takových podnicích stejně víc ničí chlastem, než nějakou tou cigaretou. I u nás jeden hospodský ve Šlk to tak má. V jednom baráku zbudoval dvě hospody s jedním názvem. Jedna je skutečná restaurace, kterou má pro převážně německou klientelu. S druhé strany je nálevna bez jídla pro místní spodinu.

reagovat 25.8.2013 18:10 - Jirka

Já nemám hostince rád.Dým,rachot,puch z jídel,a lidi sama ironie.Heger nemá co do toho zasahovat,má být více oddělených sálů běžně dostupných.Majetek má být státu.

reagovat 25.8.2013 21:08 - jouda

Já nemám hostince...

Tavárišč se ozval.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *