Klasický český kvasný lihový ocet

První příspěvky v diskuzi

reagovat 5.1.2010 14:58 - Petr

Miluji nakládané okurky, papriky, houby, cibulky, ... prostě v klasickém kvasném lihovém octu. Nikde nemůžu najít podrobnější informaci o zdravotních účincích kvasného lihového octa, jen občasné střípky typu "lihový je nezdravý, použivejte pouze vinný, jablečný apod." Může se k tomu někdo vyjádřit? Díky

reagovat 5.1.2010 19:35 - Chemik

Kyselina octová pro potravinářské účely se vyrábí enzymatickou oxidací lihu (ethanolu). Je tudíž jedno, je-li pro výrobu použit kvasný líh, líh ve víně nebo líh v jabčáku. Liší se to jen výslednou příchutí.

reagovat 5.1.2010 20:06 - přírodovědec

Kyselina octová pro...

Chemiku nemáš pravdu, protože pravý jablečný ocet je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své léčebné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, které se vyskytují v jablkách. Aktivní složkou jablečného octa není pouze kyselina octová, ale kombinace minerálů. organické hmoty a kyseiny octové.

reagovat 5.1.2010 20:43 - Přírodovědče,

nebylo by tedy jednodušší sníst jablko a zapít to hltem octa?

reagovat 5.1.2010 21:41 - přírodovědec

Jo můžeš to zkusit. Až si budeš chtít udělat čočku na kyselo, tak do něj dej obyčejnej ocet a nakrájený jablka. Uvidíš, co na to řeknou tvoje střeva:)
Jinak nic proti čočce s normálním octem nemám, jen jsem oponoval chemikovi, že jablečný ocet je zdravější než obyčejný ocet.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 5.1.2010 21:41 - přírodovědec

Jo můžeš to zkusit. Až si budeš chtít udělat čočku na kyselo, tak do něj dej obyčejnej ocet a nakrájený jablka. Uvidíš, co na to řeknou tvoje střeva:)
Jinak nic proti čočce s normálním octem nemám, jen jsem oponoval chemikovi, že jablečný ocet je zdravější než obyčejný ocet.

reagovat 6.1.2010 15:02 - Petr

Děkuji za reakce. Ovšem odpověď na mojí otázku jsem nedostal. Má klasický český kvasný lihový ocet nějaké významné negativní účinky na zdraví? Díky

reagovat 7.11.2012 14:22 - jaroslavek2

Mám klasický lihový ocet a je pěkně nezdraví ale co mají na tom obrázku vypadá vážně dobře ale když si ho dává nikdo každý den musí mu být potom šíleně špatně .

reagovat 7.11.2012 15:05 - !

Jedna malá rada na používání octa. Před použitím na cokoli, před použitím ocet v kastrůlku převařte! Stačí tak asi 5 minut varu. Odstraní se z něho nepříjemná palčivost a ocet zjemní. Jinak použití je stejné. Vyzkoušejte a uvidíte, že to má daleko lepší chuť!!

reagovat 7.11.2012 18:22 - Ocet

se po převaření "zjemní" tím, že část kyseliny octové vydestiluje a tím klesne její koncentrace. Stejného efektu lze dosáhnout větším naředěním bez vaření.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *