Jogurty

První příspěvky v diskuzi

reagovat 24.7.2003 22:51 - Laalinka

Myslím si, že člověk kravské mléko vůbec nepotřebuje. Proto jsem ho loni od října do prosince vůbec nepila (ani mi nescházelo).Pak jsem ale zjistila, že mám nejspíše málo bílkovin(s masem jsem to také rozhodně nepřeháněla a luštěniny travim moc špatně ). Tak jsem tedy v lednu začla jíst opět vše. Problém je ale v tom, že jsem se bezmezně zamilovala do jogurtů- klidně kilo denně. Nejenže hodně přibíram, ale také trpím intolerancí na laktozu- které je v jogurtě sice méně než v mléku, ale asi tam také nějaká bude- bolí mě po ní hlava. A také nevim co si mám myslet- co je v joguru tak užasného, že po něm moje tělo tak touží. Sním ho klidně kilo denně. Přitom je dokázané, že mléko vyplavuje vápník z kostí a zahleňuje. Máte někdo podobný problém?'

reagovat 27.7.2003 17:24 - coroner

Já bych ani tak moc nepřemýšlel, proč mně jogurt tolik chutná, ale spíš bych se jej snažil ze svého jídelníčku vyřadit.
Jedná se v současné době o jednu ze základních rafinovaných potravin, která se svým energetickým působením podílí na řadě typicky ženských onemocnění.
Proto je asi ženám - z nepochopitelných důvodů - doporučován televizní reklamou.
Jelikož energetické působení jogurtu je expanzivní, projevují se jeho negativní účinky zejména v horní části těla, kdy je jeho konzumace spoluodpovědná např. za rakovinu prsu - expanze + hlenotvornost + růstová energetická složka nádoru. Netřeba ovšem myslet hned na nejhorší, protože se může jednat jen o cystu - pokud nějaké problémy vůbec nastanou.
Toto spolupůsobení se týká hlavně jogurtů, které jsou kombinovány s jinou expanzvní složkou - ovocem, cukrem, umělými sladidly, barvivy, příchutěmi, emulgátory, stabilizátory, konzervanty a podobně.
Je pak úplně jedno, zda se jedná o jogurt s 0% tuku, protože ten - jako nevyvážená potravina - může mít v některých případech další nepředvídatelné účinky.
Dnešní chemie dokáže hotové zázraky, proto není problém do jogurtu zapracovat takové aromatické a chuťové látky, které způsobují návyk.
Pokud by měl ještě někdo z nás možnost ochutnat jogurty ve skleničkách, které se vyráběly pouze ve dvou variantách (s jednodenní - spíše dopolední trvanlivostí), nejspíše by jej dnes jejich chuť moc nenadchla.
Až na na výše uvedené drobné výtky, patří jogurt stále k základům zdravé životosprávy moderního člověka...

Pozor také na "kombinaci" jogurtu s hormonální antikoncepcí a užíváním hormonů v přechodu a po přechodu!!!
'

reagovat 3.10.2003 12:02 - Adela

Co jsem slysela, tak jogurty se maji jist pouze bile. Dle chemickych testu na pritomnost zdravych bakterii, ktere delala moje kamaradka, tak nejlepsi je Holandia. Zapomente na ochucene jogurty a hlavne ty nabizene v reklamach. Je to sama chemie. Mlecne vyrobky jine ani nejim. Kdyz uz bych si neco koupila, tak duveruji Madete.

reagovat 24.11.2003 18:58 - s

Ahojky Chtela bych se zeptat, jestli mate zkusenosti s bilym jogurtem Activia. Myslite, ze jogurty prospivaji traveni??? Ahoj Supssi

reagovat 24.11.2003 21:01 - Laalinka

Mě osobně Aktivia moc nejede(příjde mi taková lepkavá) a o obsahu živých kultur by se dalo polemizovat. Pokud chceš opravdu něco udělat pro své trávení, kup si bacily v tobolkách nebo pij mléko zkvašené Hindukůšským hříbkem.'

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 18.5.2011 15:22 - any

Mě osobně Aktivia moc...

přesně, souhlasím...je lepkavá..a určitě je lepší Holandia 100%. Je to nejlepší jogurt..a poctivý..Activie je malá a hlavně cena je vysoká..žádný zázrak..

reagovat 19.5.2011 09:59 - Blanka

Také jogurt ve skleničce si sasluhuje svůj název.To ostatní jsou jen ubohé napodobeniny,plné škrobů a jiných sr....

reagovat 19.5.2011 10:14 - Chemik

Složení jogurtů typu "0% tuku":

Voda
Zahušťovadlo (zpravidla agar-agar)
Titanová běloba
Jogurtové aroma

reagovat 1.4.2014 16:42 - Jirka

Na výrobu jogurtu se dá...

stačí 1 až 1,5 lžičky nebo 1 jogurt do 1l mléka zamíchat a dát do jogurtovače ani mléko předem neohřívám

reagovat 1.4.2014 16:45 - hm

Není třeba ani jogurtovač. Ohřeju mléko tak, aby bylo vlažné, dám trochu jogurtu a postavím na pár hodin do tepla. A výsledek je perfektní.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *