Jak poznat dobré víno - koment·¯e

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 27.8.2014 20:07 - Jarka

Každému chutná něco jiného. V mládí jsem preferovala spíš bíle vínko střik a tak. A jak se říká,že k červenému si člověk najde vztah časem a musí se k němu tzv. PROPÍT. Já se k němu propila až na stará kolena jsem gurmán chutná mi portské a tak, ale nejraději mám lahodnou Medvědí krev! Doporučuji sklenku denně navečer:)

reagovat 27.8.2014 21:00 -

Z červeného vína mě děsně bolí hlava (polyfenoly). To si dám radši bílý krabicový.

reagovat 29.9.2014 09:20 - Hana

Nikdy jsem moc nemusela červené víno - bolela mě z toho hlava. Až teď jsme objevila víno Medvědí krev. Víno je lahodné a dobré a hlava mě z něho nebolí. :) Chutnají mi obě verze, jak bílá tak i červená. Nedávno jsem objevila i Medvěda růžového. :) Tak se chystám na to, ho brzy ochutnat.

reagovat 29.9.2014 20:25 - Jarek

Ahoj, vyzkoušel jsem více vín, ale nejvíce mi asi chutnal Medvěd bílý. Poprvé jsem ho vyzkoušel v Bulharsku na dovolené a potom si k němu našel cestu i tady v Česku. :)

reagovat 30.10.2014 11:09 - Karolína

Rozhodně zkuste Medvěda růžového,to je můj jasný favorit :-)

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 27.8.2017 17:21 - a

já si vozím z jihu Moravy to pravé a nejlepší.

reagovat 27.8.2017 19:37 - sardanapal*

Nedělám machra , ale mezi vínkem do "peťáku" a kvalitní sedmičkou

bývá dost propastný rozdíl .
I když přiznám , že stáčené sudové konzumuji taky .

reagovat 27.8.2017 19:43 - a

Zajisté, nepojedu do vinic pro nějaký patok. Na jižní Moravě máme svého dodavatele.

reagovat 29.8.2017 12:12 - mamut

Zajisté, nepojedu do vinic...

Všude jsou vína dobrá a špatná. Ne vždy je např. cena určujícím měřítkem, ale většinou to tak je. Takový šestiputňový tokajský výběr nepořídíte za stovku někde v supermarketu. Ale opravdu záleží také na tom, s kým a při jaké příležitosti chcete víno pít. Něco jiného je to např. někde u táboráku, něco jiného při posezení s opravdovými znalci, něco jiného při obědě, když potřebujete spláchnout dobré jídlo. A hodně záleží na míře. Někdo si dá jen sedmičku pro chuť, někdo se zlíská jak carský důstojník. Kupodivu třeba takový opovrhovaný krabicák má z hlediska zachování kvality vína lepší obal, než některá vína. Neproniká jím totiž sluneční záření, které má velký vliv na zachování kvality, zvláště když se láhve někde za výkladem smaží na přímém slunci. Tím se spolehlivě zničí i to nejlepší víno.

reagovat 29.8.2017 12:20 - mamut

Zajisté, nepojedu do vinic...

Po Moravě jsem se dost nacestoval. Kupodivu, někteří staří vinaři nabízeli také pěkné patoky. Druháky a "uvařené" víno, když se jim při jeho kvašení v sudu nepodařilo ulídat teplotu. Samotný sud už to nezachránil. Nejlepší vína jsou vína vyráběná metodou řízeného kvašení, kdy si zachovávají svou osobitou chuť. A existuje už dost mladých vinařů, kteří produkují opravdu špičková vína, která směle obstojí i ve velké zahraniční konkurenci. Hodně často se totiž stává, že vína zahraniční provenience bývají dosti nasířená, aby přežila dlouhý transport.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *