Cizrna - luštěnina, která nenadýmá
Vysoký podíl vápníku, železa, zinku a vitaminu E pomáhají správné funkci obranných mechanismů těla.
Chrání srdce, pozitivně působí na štítnou žlázu a pleť a právě díky vápníku se doporučuje ženám jako prevence osteoporózy.
Vysoký obsah vlákniny působí na trávicí trakt a zlepšuje vyprazdňování.
Také obsahuje cholin, který hraje důležitou roli ve správném vývoji mozku a nervového systému.
Tuto oblíbenou pochoutku Italů nejčastěji konzumujeme ve formě pomazánek (např. hummus) nebo jako přílohu. Použít se dá ale i do salátů nebo v polévce, kde ji můžeme i
rozmixovat a vytvořit tak jemný krém.
Autor: MK
Komentáře
Nevěřte všemu, hlavně že cizrna nenadýmá. Nadýmá a docela dost. Ne každý pracuje venku, aby si mohl ulevovat. Ono i když si dám luštěniny v poledne, tak ještě druhý den dopoledne to nadýmá. Naopak, kdo to jí k obědu, tak v práci se to tolik neprojeví, ale večer, v noci a druhý den dopoledne, tak to je rachot.
- Odpovědět
Pošli odkaz