Reklama

Zelená káva a její účinky

Zelená káva je doplněk stravy, který se získává z nepražených kávových zrn. Na rozdíl od obvyklých pražených kávových zrn si tato nepražená zrna zachovávají svou přirozenou zelenou barvu a obsahují vyšší množství kyseliny chlorogenové. Tato látka je silný antioxidant, který je spojován s několika potenciálními zdravotními přínosy.

Kyselina chlorogenová a její přínosy

Kyselina chlorogenová je považována za hlavní bioaktivní složku v zelené kávě. Mezi její hlavní účinky patří:

  1. Antioxidační účinky: Kyselina chlorogenová pomáhá neutralizovat volné radikály v těle, čímž přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a poškozením.
  2. Podpora hubnutí: Některé studie naznačují, že kyselina chlorogenová může pomáhat snižovat absorpci sacharidů v trávicím traktu, což může vést ke snížení hladiny cukru v krvi a podpoře hubnutí.
  3. Regulace krevního tlaku: Existují důkazy, že kyselina chlorogenová může pomáhat snižovat krevní tlak, což přispívá k ochraně kardiovaskulárního systému.
  4. Podpora metabolismu: Kyselina chlorogenová může mít vliv na metabolismus tuků, čímž přispívá k lepšímu řízení tělesné hmotnosti a tukové tkáně.

Mattisson extrakt ze zelených kávových zrn

Kapsle s extraktem ze zelených kávových zrn od nizozemské firmy Mattisson jsou specifickým doplňkem stravy, který obsahuje 700 mg čisté zelené kávy s obsahem 45 % kyseliny chlorogenové. Tento vysoký obsah kyseliny chlorogenové zajišťuje, že uživatelé mohou využít maximální přínosy tohoto antioxidantu.

Reklama

Hlavní výhody kapslí zelené kávy Mattisson:

  • Vysoký obsah kyseliny chlorogenové: Díky 45 % obsahu kyseliny chlorogenové nabízí kapsle účinnou dávku tohoto antioxidantu.
  • Podpora přirozeného metabolismu: Kapsle mohou pomoci regulovat metabolismus tuků a sacharidů, což přispívá k udržení zdravé hmotnosti.
  • Antioxidační ochrana: Pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem a zánětlivými procesy v těle.
  • Snadné dávkování: Kapsle jsou jednoduché na užívání, což zajišťuje pohodlný způsob, jak získat výhody zelené kávy.

Zelená káva, zejména ve formě kapslí jako jsou ty od Mattisson, nabízí různé zdravotní přínosy díky vysokému obsahu kyseliny chlorogenové. Tento doplněk stravy může být užitečný pro lidi, kteří hledají přírodní způsoby, jak podpořit své zdraví, regulovat hmotnost a chránit buňky před oxidativním stresem. Při užívání jakýchkoli doplňků stravy je však vždy důležité konzultovat jejich použití s lékařem nebo odborníkem na výživu.

MK

Reklama

Komentáře

Reklama