Živočišná strava a ztužené tuky přispívají k zanášení pórů
Tyto tuky mají vysoký bod tavení, takže při tělesné teplotě zůstávají tuhé. Lze si pak snadno představit, že se z kožních pórů dostávají hůře než přírodní při pokojové teplotě tekuté oleje z klíčků a semen, které navíc obsahují pro tělo nepostradatelné nenasycené mastné kyseliny.
Chemicky hydrogenované tuky se též nacházejí ve větším množství v rakovinových buňkách a jsou proto podezřeny z možnosti podílet se na vzniku rakoviny (výzkumy Dr. Johanna Budwiga)
Živočišné bílkoviny (z masa, salámů, šunky, špeku, ryb, mléka a mléčných produktů) přispívají k tomu, že se vnitřní buněčné membrány, ale i rohová vrstva kůže zesiluje a tuhne. Tím se stávají kožní póry tvrdé a neelastické a díky tvrdým tukům a zrohovatění svých vývodů se zcela ucpávají. Organismus je poté nucen prorazit tukové zátky násilím skrz zánětlivou reakci a tvorbu hnisu v okolní tkáni. Bakterie podporují a urychlují daný proces. Nejsou prvotní příčinou.
Zpracováno dle materiálů Dr. Schnitzera - http://www.dr-schnitzer.de/
- Odpovědět
Pošli odkaz