Gomasio - zdravé ochucovadlo - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 10.2.2008 10:49 - Vladimír

Trvanlivost (stabilita) gomasia závisí na použitém druhu semínek. Rychle žlukne pouze z lněného, jelikož lněný olej je velmi nestabilní. Pak makové, celkem v pohodě je slunečnicové, lze skladovat i několik týdnů, nejdéle vydrží sezamové, protože sezamový olej patří k nejstabilnějším vůbec. Totéž platí i pro přípravu halvy. Informace s rychlým žluknutím sezamového gomasia je nesmysl, který kdosi kdysi vypustil a od té doby to opisuje jeden "odborník" od druhého. Je to bohužel nemoc internetu.

:-)

reagovat 10.2.2008 16:21 - jana

zajímalo by mě, jak se má správně gomasio připravovat. nevím, zda někde nedělám chybu

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 10.2.2008 10:49 - Vladimír

Trvanlivost (stabilita) gomasia závisí na použitém druhu semínek. Rychle žlukne pouze z lněného, jelikož lněný olej je velmi nestabilní. Pak makové, celkem v pohodě je slunečnicové, lze skladovat i několik týdnů, nejdéle vydrží sezamové, protože sezamový olej patří k nejstabilnějším vůbec. Totéž platí i pro přípravu halvy. Informace s rychlým žluknutím sezamového gomasia je nesmysl, který kdosi kdysi vypustil a od té doby to opisuje jeden "odborník" od druhého. Je to bohužel nemoc internetu.

:-)

reagovat 10.2.2008 16:21 - jana

zajímalo by mě, jak se má správně gomasio připravovat. nevím, zda někde nedělám chybu

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *