reagovat 9.10.2003 20:31 - Hanka
Je mi 13 let.Dnes sem byla na fibroskopii.Bylo to něco úděsného.Jen mi nastříkali nějaký hnus do krku a pak to začalo.Bylo to vážně ÚDĚSNÝ!Několikrát sem zvracela asi tak destkrát i když nebylo co jelikož sem šla na lačno.Zvracela jsem nějaký hleny a sliny a nějaký zbytky a žaludeční šťávy nebo co to bylo.Nic horšího sem v životě nezažila a NIKDY už na to nepůjdu.Odebíraly mi vzorky žaludečních šťáv.Tu trubičku mi tam nechávali strašně dlouho!V tom břiše sem jí opravdu cítila.Ale v jednom kuse sem zvracela a svíjela jsem se jako had.Myslela jsem,že nejspíš umřu!Když mi ji začali vyndavat,trvalo jim to strašně dlouho jelikož jí vždycky povytáhli tak o půl centimetru za 2 minuty.Když už bylo po všem,oddychla jsem si.Bylo to přesně před 12-ti hodinami,už jsem se stačila vzpamatovat.Když sem odjížděla z nemocnice sesypala sem se v autě.Nešla sem do školy a nepujdu ani zítra,je mi neuvěřitelně špatně.Takže vám doporučuji-nechoďte tam!Já už tam NIKDY ani nepáchnu,je to horor!!!!!!!!!!
reagovat 10.10.2003 09:12 - Katka
Ahoj Hani, na fibroskopii jsem byla asi před čtyřmi roky (bylo mi 19) a pocity jsem měla stejné jako ty. Řečeno lidově: celé vyšetření jsem blila a blila , samozřejmě jsem neměla co...Po chvíli snažení mi doktor řekl, že jestli ten žaludek nezklidním , tak že to bude muset vytáhnout a udělat to jindy protože jsem obzvlášť dávivý exemplář. To už mě sestřička hladila pohlavě a říkala mi: "no tak, beruško". Nějak se to zadařilo a když jsem od tam odcházela, tak jsem brečela. Žaludek mě bolel ještě další dva dny, prý se pomlátil od té hadice a prý jsem si za to mohla sama, neměla jsem tolik zvracet, ha, ha.
Nic mi nenašli, jenom nějakou podrážděnost a měla jsem jít pak ještě jednou, že to zkontrolují, ale už jsem se tam neukázala.
Dnes se na to dívám s odstupem, možná bych to i zvládla, ale je to pěknej hnus. Ale zase je dobře, že taková vyšetření existují a můžou odhalit různé věci a ty se můžou včas začít léčit.
Tak nevím, měj se hezky, už to máš za sebou a říkej si, že jsi statečná holka!!!
reagovat 10.10.2003 09:16 - Katka
Ještě jsem zapoměla dodat, že ten pocit, že ti něco "jezdí" a hýbe se v žaludku, je taky hodně divněj.
reagovat 27.7.2005 14:44 - petr
ahoj
moje paní doktorka mě poslala na fibroskopii ale neřekla mě o co přesně jde prosím kdo toto vyšetření prodělal aby i řekl jak thle vyšetření probíhá jaká je příprava a pocity během vyšetření a co se vůbec při tomto vyšetření provádí a jak dlouho trvá oc děkuji Petr
reagovat 27.7.2005 14:58 - Lenik
Vypiješ takovou tekutinu nebo ti nastříkají něco do krku, aby ti umrtvili určitá místa... asi aby ses nedávil, což je stejně naprd :-) Dýchat můžeš v pohodě nosem. Lehneš si na bok na lehátko a doktor ti začne pomalu zasouvat hadičku do žaludku. Pro mě bylo horší, že na té hadičce byly napsané cm a já jsem viděla, jak přesně hluboko to je... a z toho mi bylo o něco hůř. To vyšetření netrvá zas tak dlouho, jak je tady popisováno, ale nepříjemný zážitek to určitě je. Každopádně to budeš mít brzy za sebou a půjdeš v klidu domů.
reagovat 4.1.2010 15:17 - Klárka
Taky jsem byla na tomhle vyšetření,ale dělali mi to nosem v Kladně a je to úplně v pohodě.Žádný sprej do krku,žádný pocity že by se to nedalo vydržet,dá se mluvit při tom i s doktorem.Měla jsem hrozný strach,ale kdybych věděla jaký to doopravdy bude,tak bych se tak nebála.Jestli tohle vyšetření někoho čeká,tak vzkazuju,že se to vážně dá vydržet v pohodě,hlavně se člověk nesmí sám vystresovat už dopředu,nestojí to za to :-) Lepší tohle podstoupit a mít jistotu,než se nervovat,že vám něco je.
reagovat 7.1.2010 21:18 - xb1@centrum.cz
Absolvoval jsem fibroskopii dnes ráno, a jsem samozřejmě moc rád že se ukázalo že mám všechno "vevnitř" v pořádku (alespoň to co se týče horního trávicího traktu).
Začalo to tím že jsem dostal polknout nějaký sladký sirup a pak mi nastříkali do krku na kořen jazyka znecitlivějící sprej. Samozřejmě je to celkem hnus ale fakt to hodně otupí ten blicí a polykací reflex a bez toho by to asi nešlo. Pak jsem si lehl na levý bok, dostal jsem hadr na sliny a náústek do pusy na zakousnutí. Do náústku pan doktor zavedl vyšetřovací sondu. Ten šlauf co do člověka strkaj není zas tak tlustej, asi jako pastelka a fakt to není nic hroznýho. Samozřejmě jsem se zpočátku dávil ale asi opravdu nejlepší je soustředit se na dýchání a nic jiného nedělat, snažit se nepolykat ani nezvracet a myslet na něco pěknýho. Nepříjemnej je ten pocit jak to v člověku dloube a hejbe se to, a taky než překonal tu první klapku v krku tak to docela bolelo než jsem tu trubku polknul. Zbytek jsem vydržel bez problémů. Celkově to není nic strašného určitě je lepší podstoupit tohle vyšetření preventivně než pak trpět s něčím vážným... Nebojte se toho je to jak zubař prostě se to dá přečkat - V PO HO DĚ :D
reagovat 9.1.2010 18:54 - Elí
Souhlasím s příspěvkem výše. Byla jsem také tento týden a přesto, že mám dávivý reflex opravdu silně vyvinutý (dělá mi problém i při čištění zubů a např. o nějakém ORL vyšetření u mne nemůže být ani řeč), bylo toto vyšetření sice nepříjemné, ale NAPROSTO zvládnutelné a hlavně: trvá to opravdu jenom chvilku!
Takže se fakt nebojte.
reagovat 26.1.2010 13:45 - Svaťa
Je mi 13 let.Dnes sem byla na...
To co píšete je holý nesmysl. Moc to zveličujete. U zubaře to musíte asi rovnou umřít.
reagovat 27.2.2010 10:26 - dalik
Sváťo vy jste asi z těch,co by spolknul celou husu bez bez mrknutí oka :))Je bezva sedět v čekárně a slyšet zevnitř ty dávicí zvuky a pak když z čekárny vyjde uslzený člověk s očima navrch a nataženým krkem jak labuť,to se pak jeden těší jak si to taky užije.Jdu na to po třetí:-/Po druhé mě přepadl až hysterický smích a nešel zastavit.Nakonec jsme se smáli všichni,já ,sestra i lékařka.Taky už nechciiiii :))
linkuj | google | facebook | vybrali SME tisknout | doporučit
17.3.2010 00:00 | Zdraví
16.3.2010 00:00 | Bylinky
12.3.2010 00:00 | Zdraví
11.3.2010 00:00 | Zdravá výživa
9.3.2010 00:00 | Zdraví
ISSN 1213-1903 | © 1999-2009 Vitamins Cosmetics s.r.o. | Kontakt | Reklama | RSS | Právní doložka
Realizace PragueBest | Redakční systém