Důležitá bílkovina - jak nahradit maso - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 18.1.2012 16:02 - klara

Dobrý den,
článek je dobrý, až na jednu věc. Spirulina obsahuje tzv. analogy vitaminu B12, které jsou neaktivní, nemohou v tělě působit stejně jako vitamín B12 z mléka, masa a vajec. Bohužel současná veganské strava neobasahuje vitamín B12. Vitamín B12, vyrábí bakterie, v minulosti a v zemích se špatnou hygienou se vitamín B12 vyskytutoval/vyskytuje i na rostlinných potravinách z vnějšího znečištění. Kolem B12 se vedou diskuse, jako dlouholetá veganka doporučuji nastávajícím veganum i dlouholetým vegetariánum si o B12 něco přečíst a vegani by měli nejlépe každý den B12 doplňovat z doplňů stravy. Stravní doplňky v ČR - VEG 1 - VEGANSKÝ, B12 od Nature Beuty - pravděpodobně veganský. Vitamín B12 vyrábí bakterie, "chovaná za tímto účelem". Pro vegetariány je zdrojem mléko (dobře využitelný zdroj, ale ne moc vysoký obsah). Husí vejce obsahuje 10 x tolik vitamínu B12 jak obyčejné a mnohem více jak mléko i více jak maso, otázka je kolik se z něj využije..

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 18.1.2012 16:02 - klara

Dobrý den,
článek je dobrý, až na jednu věc. Spirulina obsahuje tzv. analogy vitaminu B12, které jsou neaktivní, nemohou v tělě působit stejně jako vitamín B12 z mléka, masa a vajec. Bohužel současná veganské strava neobasahuje vitamín B12. Vitamín B12, vyrábí bakterie, v minulosti a v zemích se špatnou hygienou se vitamín B12 vyskytutoval/vyskytuje i na rostlinných potravinách z vnějšího znečištění. Kolem B12 se vedou diskuse, jako dlouholetá veganka doporučuji nastávajícím veganum i dlouholetým vegetariánum si o B12 něco přečíst a vegani by měli nejlépe každý den B12 doplňovat z doplňů stravy. Stravní doplňky v ČR - VEG 1 - VEGANSKÝ, B12 od Nature Beuty - pravděpodobně veganský. Vitamín B12 vyrábí bakterie, "chovaná za tímto účelem". Pro vegetariány je zdrojem mléko (dobře využitelný zdroj, ale ne moc vysoký obsah). Husí vejce obsahuje 10 x tolik vitamínu B12 jak obyčejné a mnohem více jak mléko i více jak maso, otázka je kolik se z něj využije..

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *