Dobré a špatné potraviny - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 27.8.2009 08:47 - pepa

Lidská strava se radikálně změnila po potopě světa.Starý jak Metuzalém se říká podle jeho věku,žil před potopou a dožil se 969 let.Noe,který postavil ohromnou loď z dnes neznámého Goferového dřeva-Archu, zachránil sebe,svoji ženu,tři syny a jejich ženy plus desítky tisíc zvířat. Žil po potopě ještě 365 let plus 600 tedy 965 let.Když čtu dál,tak zjišťuji,že věk lidí žijících po potopě světa se snižuje až na dnešních průměr 70 let.Z toho vyplývá,že lidstvo už nemá k jídlu to co rostlo před potopou.Před tím se mimo jiné nejedlo maso.Také nás zabíjí UV záření,jelikož na nebi už není vrstva vody,která spadla na zemi během 40 dnů potopy.Voda klesala rok. Zdroj Bible 1.Mojžíšova 6.13 až 1.Mojžíšova 8.22

reagovat 27.8.2009 10:57 - Arcus

Zvolené téma není moc šťastné: kromě jedů neexistují dobré a špatné potraviny. Podle kostituce člověka - někdo potřebuje to, další něco jiného.

http://www.pimpaku.cz/category/l_nky/pipka_a_jej_sv_t

reagovat 27.8.2009 11:34 - Petr

Potraviny se dělí pouze na dvě skupiny: zdravé a dobré.

reagovat 27.8.2009 12:34 - 126 gramů pohanky

Obávám se, že kombinace (citace z bible + průzkum zdravého jídla) není obvyklá a nějak mi nejde k sobě.

reagovat 27.8.2009 16:35 - Básník

Nad vysokým věkem starozákonních patriarchů se pozastavovala spousta lidí. Za nejpřijatelnější vysvětlení považuji domněnku, že ten věk není počítán v letech, ale v měsících. Metuzalemův věk 969 měsíců čili přes 80 let je na tehdejší primitivní dobu s minimální znalostí mediciny opravdu úctyhodný.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 12.10.2009 12:00 - Tereza

Jestli chce člověk jíst kvalitní jídlo, musí mít na výběr, chce to nakupovat tam, kde je z čeho vybírat. Dobrej je třeba Globus nebo i Tesco. Aktuální akční letáky českých supermarketů a hypermarketů najde te zde: Albert leták, Penny Market leták, Globus leták, Tesco leták, Interspar leták

reagovat 12.10.2009 16:21 - Granvin

http://instinkt.tyden.cz/rubriky/tema/popelnice-evropy_24549.html

reagovat 21.10.2009 08:19 - bajaja

Roztomilé diskuze.Ona ta diskuze má být spíš o naší Hygienické službě a potravinářské inspekci.Možná tomu nebudete věřit ale to co vyroste je ve své podstatě zdravé.K nám se už dostává to co vyrostlo ,upravené lidskou činností a ta jaksi za moc nestojí.Z této lidské činnosti s potravinami máme 70% všech NEMOCÍ.Kdyby se ten náš moderní potravinářský průmysl dostal alespoň na předválečnou úroveň zpracování potravin.Káva cikorka,v pečivu žádné enzymatické urychlovače z Francie,které urychlují v pečivu také růst plísní z námelových hub.A díky slabomyslným prasatům z EU se to pečivo ještě balí do umělé hmoty aby v pečivu ty plísně mohli lépe dozrávat.No snad se najde odvážlivec ,zajde za televizní hvězdou hlavním hygienikem Vítem,vezme jeho hlavu do rukou a zatřese s mu s ní.I na lahvičkách z lékárny je napsáno PŘED UPOTŘEBENÍM ZATŘEPTE.

reagovat 21.10.2009 09:27 - eva

Jestli chce člověk jíst...

tak to teda opravdu pochybuji ze v hypermarketu najdes "kvalitni jidlo"...vetsinou to pochazi z velkochovu a velkopestiren zalozenych na dotacich a chemii!!! bez se nekdy podivat do nejake zdrave vyzivy a rozsiz si obzor ;)

reagovat 21.10.2009 21:45 - bajaja

Musím se touto cestou omluvit prasatům z EU a našemu skvělému hygienikovi Vítovi.
Hygienické limity je ale ALIBISMUS na rakovinu,Crohnovu n.,schizofrenii,kriminální násilí vyvolané obilnými plísněmi,shigelly sonnei způsobující kriminální zkratové jednání,a spousty nemocí z povrchové pasterizace mléka atd.Na vše z toho je hygienický limit.Nač?Jednoduše to ve stravě nemá co pohledávat.Nebo se krimi hoši a dámi mají obhajovat tím,že ve stravě měli měchovce,shigelu sonnei.Vždyť to s celým systémem přípravy zdravé stravy CHCE řádně zatřepat.Jsou to právě lékaři kdo by měli řádně praštit do stolu a hodně ZAŘVAT tak tkhle NE , NE.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *