Degenerující strava - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 12.2.2002 14:14 - Sojka

Byla jsem zvědavá, ale obsah mě nenadchl. Co na to ty stoleté babičky a dědové, kteří se celý život živili bůčkem a moučnými jídly (u nás) nebo kefírem (Bulhaři)?

reagovat 12.2.2002 15:03 - honza

Já naopak s článkem souhlasím. Souhlasím s tím, že je chyba neustále rostliny "transformovat" do jiné podoby - vařením, pečením, smažením atd. Myslím že je veliký omyl lidí, když si myslí, že zlepší něco, co vzniklo přirozeně a dokonale.

honza

reagovat 13.2.2002 16:55 - Petr

Co je to za ptákovinu? Kdo to napsal? Proč? Kde jsou nějaké argumenty? Čím můžete tuhle slátaninu doložit? Co potom jíst máme, když nás všechno 'degeneruje'?

Autor je zjevně ortodoxní makrobiotik/čka či něco podobného a snaží se vymýt mozek normálním čtenářům.

Jíst zdravě neznamená jíst syrové zrní! A kdo tomu nevěří, zajděte si do nějaké makrobiotické jídelny a podívejte se na ty pohublé ušláplé stíny, žvýkající svou misku otrub.

reagovat 22.2.2002 00:32 - Tomáš

Autor Bruno Comby není ani ortodoxním vegetariánem ani makrobiotikem - je to vědec a specialista pro přírodní metody na upevnění zdraví a rozvoje osobnosti. Je autorem mnoha knih a ředitelem výzkumného pracoviště v oblasti prevence a výživy ve Francii - Institut Bruno Comby - viz. www.comby.org

reagovat 25.2.2002 06:12 - mirek

jenom kratce...je to blbost...neco jak clanek v rudem pravu pred listopadem 89 o cemkoliv co bylo proti strane atd....

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 12.11.2017 21:08 - Simona

To jsou fakt skvělé rady,...

V centru Londyna maji lide kurniky. Normalne pred domem v postranni ulici. No je to ale tez klecovy chov. Jen maji kontrolu nad tim, cim tu slepici krmi. Celkove mne prekvapilo, kolik je v Londyne bio obchodu a restauraci. Kupodivu dat si biopolevku v nejakem takovem shopu s pecivem vyjde cenove docela prijatelne.

reagovat 13.11.2017 10:23 - sdfg

Oni si lámou hlavu s tím co jíst?!Ono jde i o to jak rychle strava tělem projde.Pokud budeme jíst kořínky ,tak asi budou v těle týden a ještě dvakrát zkvasí než opustí tělo.Když si dáte dobře udělané husí stehno,málo knedlíku a zelí s omáčkou,tak husa projde jak po husím másle a kalorie nijak zvlášť nestihne tělo využít.

reagovat 13.11.2017 11:26 - sdfg

Stravu bych rozdělil spíš než podle původu na teplou a studenou a rychlou a pomalou,čerstvou a uchovávanou,s nerostnýmy a chemickými přísadami a bez přísad jen živočišně-rostliného původu a tedy zdravou a čerstvě poraženou či sklizenou.
Člověk kupodivu jak někteří majitelé masen tvrdí,není masožravec,který se neobejde každý den bez tuků,živočišných bílkovin,spousty přepáleného zpečeného omastku a kvant solí a koření,to pak vypadá jak mrož nebo halibut,i když nevím co halibut je,ale je to dostatečně exotsky blbé jméno.

reagovat 13.11.2017 13:40 - !

Jídla se dělí do dvou skupin: zdravá a chutná.

reagovat 14.11.2017 11:58 - Simona

Jídla se dělí do dvou...

To je blbost. Stačí vyjet za hranice a budete koukat, kolik zdravých a chutných jídel se všude vaří. Tím nechci říct, že u nás nejsou též takové restaurace, ale lidi s podobným názorem jako máte vy asi do nich nechodí. No kdybyste vyjel/a do nějakého evropského velkoměsta nebo do Asie, Jižní Ameriky, tak byste třeba ochutnal/a jinou kuchyni a mohl/a byste si ten citát poupravit.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *