Cukrová závislost - komentáře

Archiv příspěvků

reagovat 6.9.2001 11:32 - Sarka

Vsichni vime, ze cukr skodi. Proc se tedy neomezi vyroba bileho cukru na jiny, mene skodlivejsi??
Dalsi spor je ten, ze se v plno clancich pise, abychom jedli cokoladu, jak je zdrava atd. V dalsich jinych se pise nejezte cokuladu a cukr vubec-jsou skodliva. Proc nemaji odbornici stejny nazor na cokoladu a cukr??
Ja mam velke problemy nejist sladke veci. Nepomuze mi ani nahrada sladkeho ovoce a jine. Kdyby mel nekdo nejakou radu, urcite napiste.

reagovat 5.8.2006 07:27 - Lulu

Absolutně souhlasím se Šárkou...názory se na tenhle problém liší, ale já mám jeden stejnej jako ostatní.. mám závislost na sladkém a pokud nemám denně minimálně 50g tyčinku je se mnou k nevydržení a celý den myslím jen na sladké..ovovce funguje jen jako startovací můstek..běž a vem si něco sladšího. Něco účinějšího než náhražka ovocem byste neměli?

reagovat 5.8.2006 15:13 - ja

výrobci cukrovinek nemaji potřebu cukr nahrazovat, protoze na nahradních sladidlech a ovoci si nevypěstuješ závislost. A jim jde pouze o zisk a člověk+cukr=závislost/zisk

Živiny pro mozek

reagovat 27.4.2008 23:16 -

...ja jsem zavislej ,myslel jsem si to celou dobu:D a ted se mi to potvrdilo...

reagovat 27.12.2008 19:24 - eg

A proč nepíšou jak se toho zbavit...??:(((((

reagovat 18.8.2011 12:40 - Romana

Zdravím všechny!Já mám úplně stejný problém-závislost na sladkém.Kdybych si sladké odpírala tak snad budu vraždit,jsem pak vzteklá jak pes.Byla jsem s tím i u doktora,protože jsem po té mé sladké mánii dost přibrala a on mi řekl ať sladké nahradím ovocem.Ale jak tady psala Lulu,ovoce je pro mě jen startovací můstek,abych si vzala něco mnohem sladšího(čokoládu.čokobonbón atd.).U mě je to ještě znásobené tím,že beru léky na psychiku a po těch mám ty chutě na sladké ještě děsnější.Ale nemůžu si pomoct,je to silnější než já.Ani Chrom Forte mi nepomáhá.Ale ta váha...ta váha:-(

reagovat 18.8.2011 13:18 - Šárí

Taky jsem často zkoušela nahradit čokoládu ovocem. Bez šance, samozřejmě.
Ale dlouhá léta se mi dařilo udržet si postavu a formu i s čokoládou. Pak stačil rok antidepresiv a já jsem o 20(!) kilo těžší-za ten jeden jediný rok! A čokoláda se mi za tu dobu jaksi vymkla. Občas jsem sežrala celou čtvrtkilovou bonboniéru na posezení!

Snažím se teď míchat si med s kakaem a podobné, alespoň zdravé náhražky-někdy to pomůže, ale taky se po tom nehubne… Celkem můžu taky doporučit nastrouhané jablko smíchané s kakaem a trochou medu nebo javorového sirupu, to taky občas zabrání nejhoršímu. Ale nejmíň zpoloviny to dopadne tak, že jablíčko následuje ještě čokoláda.

reagovat 11.7.2012 12:23 - Jan

Mám již dlouho problémy s konzumací sladkého. Všichni mi říkají nemlsej dostaneš cukrovku, ale je to jako s cigaretami, alkoholem a drogami. Vezmu-li si jen kousek čehokoli sladkého (čokoláda, med, sušenka, jablko nebo jiné ovoce či zelenina), nutká mě to vzít si ještě více. Jestliže už není co mlsat vrhnu se na cukr. Někdy vydržím delší dobu nemlsat, ale pak mám abstinenční příznaky,vyshaňování po špajsce, nervozita a neklid. Nedokážu myslet na nic jiného než na sladké a nakonec skončím u cukřánky a během chvilky ji vyprázdním a ještě mi to nestačí. Byl jsem s tím u psychiatra, ale ten mi nic neporadil, jak se toho zbavit. Najde se tu někdo, kdo by mi poradil co s tím? Myslím si, že závislostí na sladkém se žádný lékař nezabývá a vždy slyším jen řeči o pevné vůli. Myslím, že nejsem sám. Podobnou zkušenost má asi každý, kdo se zde se svým problémem svěřuje. Nikdo, kdo to nezažil nás cukroholiky nepochopí. Jan.

reagovat 11.1.2018 14:02 - Bráma

Statistiky hovoří jasně. Začátkem 20. století byla v Evropě spotřeba 1 kg cukru na obyvatele za rok. Nynější spotřeba se v různých zemích pohybuje mezi 40 a 60 kg za rok. Žádná jiná surovina nezaznamenala v průběhu posledních desetiletí takový boom. Rafinovaný cukr jako koncentrát z cukrové řepy, cukrové třtiny či kukuřice se v přírodě nevyskytuje. Jde o potravinu zcela nepřirozenou. S překvapením lidstvo zjistilo, že nejde o potravinu bezpečnou. S nadužíváním cukru se objevil výrazný vzestup řady zdravotních problémů. Za posledních 100 let můžeme hovořit o cukrové epidemii, která v druhé polovině 20. století nabyla katastrofálních rozměrů. A ještě nejsme na jejím vrcholu.

reagovat 14.1.2018 16:30 - sdfg

Jsme skutečně přesycováni cukrem?

Statistiky hovoří jasně. Začátkem 20. století byla v Evropě spotřeba 1 kg cukru na obyvatele za rok. Nynější spotřeba se v různých zemích pohybuje mezi 40 a 60 kg za rok. Žádná jiná surovina nezaznamenala v průběhu posledních desetiletí takový boom. Rafinovaný cukr jako koncentrát z cukrové řepy, cukrové třtiny či kukuřice se v přírodě nevyskytuje. Jde o potravinu zcela nepřirozenou. S překvapením lidstvo zjistilo, že nejde o potravinu bezpečnou. S nadužíváním cukru se objevil výrazný vzestup řady zdravotních problémů. Za posledních 100 let můžeme hovořit o cukrové epidemii, která v druhé polovině 20. století nabyla katastrofálních rozměrů. A ještě nejsme na jejím vrcholu.

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *