Cukrová závislost - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 6.9.2001 11:32 - Sarka

Vsichni vime, ze cukr skodi. Proc se tedy neomezi vyroba bileho cukru na jiny, mene skodlivejsi??
Dalsi spor je ten, ze se v plno clancich pise, abychom jedli cokoladu, jak je zdrava atd. V dalsich jinych se pise nejezte cokuladu a cukr vubec-jsou skodliva. Proc nemaji odbornici stejny nazor na cokoladu a cukr??
Ja mam velke problemy nejist sladke veci. Nepomuze mi ani nahrada sladkeho ovoce a jine. Kdyby mel nekdo nejakou radu, urcite napiste.

reagovat 5.8.2006 07:27 - Lulu

Absolutně souhlasím se Šárkou...názory se na tenhle problém liší, ale já mám jeden stejnej jako ostatní.. mám závislost na sladkém a pokud nemám denně minimálně 50g tyčinku je se mnou k nevydržení a celý den myslím jen na sladké..ovovce funguje jen jako startovací můstek..běž a vem si něco sladšího. Něco účinějšího než náhražka ovocem byste neměli?

reagovat 5.8.2006 15:13 - ja

výrobci cukrovinek nemaji potřebu cukr nahrazovat, protoze na nahradních sladidlech a ovoci si nevypěstuješ závislost. A jim jde pouze o zisk a člověk+cukr=závislost/zisk

reagovat 27.4.2008 23:16 -

...ja jsem zavislej ,myslel jsem si to celou dobu:D a ted se mi to potvrdilo...

reagovat 27.12.2008 19:24 - eg

A proč nepíšou jak se toho zbavit...??:(((((

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 14.1.2018 21:01 - sdfg


Není cukr jako cukr. Za problémový se opravdu považuje HFCS (glukózo -fruktózový sirup vyrobený z kukuřice). Proces výroby tohoto sladidla v 70. letech objevili Japonci. Je výrazně sladší než cukr řepný, a přitom o polovinu levnější. Po jeho zavedení do průmyslové výroby můžeme sledovat druhou vlnu zdravotních problémů (první byla pozorována kolem roku 1830, kdy nastal rozvoj cukrovarnictví a výroba cukru byla zbavena daně). Fruktóza se zpracovává v játrech, způsobuje ztučnění jater a poruchy jejich funkce, jako například kontrolu výroby cholesterolu, krevního tuku či kožního mazu (akné). Za tímto sladidlem následují cukr řepný a třtinový. Relativně zdravější jsou med, agávový, javorový a palmový sirup, melasa či sirupy vyrobené klíčením obilí a rýže. Pro lidský organismus je sice cukr samozřejmě naprosto nezbytný, za přítomnosti kyslíku z cukru v buňkách vznikají elektrické potenciály. Jenže k tomuto procesu není naprosto třeba dodávat izolovaný koncentrát z cukernatých rostlin. Je rozdíl mezi celou rostlinou či plodem, a koncentrátem vyrobeným chemickou cestou.

reagovat 14.1.2018 21:27 - sdfg

Kdyby neexistovalo obrovské množství výzkumných prací na zvířatech, mohli bychom se pouze domnívat, že nadměrné množství cukru je škodlivé. Bohužel, ověřených negativních vlivů je tolik, že můžeme mluvit o dopadu této cukrové epidemie na celou civilizovanou společnost. V literatuře jsem našel více než 70 různých druhů nemocí a zdravotních potíží, které způsobuje cukr nebo se na nich významnou měrou podílí. Nepochybně nejzávažnější je ovlivnění vývoje mozku u dětí. Anatomicky se mozkové spoje vyvíjejí pouze do šesti sedmi let. Pak již mozek pouze programujeme. Přeslazená laboratorní zvířata mají méně mozkových spojů a nejsou schopna používat mozek tak dobře jako zvířata živená přirozeně. Později není již možné chybu opravit. Hyperaktivní či ADHD dítě má porušenou elektrickou aktivitu mozku. Přesytíme-li mozek cukrem, počet elektrických výbojů se zvyšuje. Navenek vidíme u dítěte neklid, nesoustředěnost. V USA bylo tomografickým vyšetřením mozku násilnických zločinců zjištěno, že jejich mozek shromažďuje krevní cukry nerovnoměrně. Určité oddíly mozku trpí přesycením cukry a mozek pak pracuje nekontrolovatelně, impulzivně.
Z problémů všedního života pak cukr způsobuje zvýšenou kazivost zubů, deficit vitaminů B1, B6, B12. Poškozuje funkci nervového systému a krvetvorby, má na svědomí hormonální poruchy, překyselení organismu, zmnožení plísní, kolísání hladin cukru v krvi, dále únavu, přejídání, nespavost, nervozitu, výbušnost. Velmi varující jsou studie o vztahu izolovaného cukru a depresí.

V literatuře jsem našel více než 70 různých druhů nemocí a zdravotních komplikací, které cukr způsobuje. MUDr. Josef Jonáš

reagovat 15.1.2018 10:41 - sdfg

Kdyby neexistovalo obrovské...

Levný rafinovaný chemický cukr z kukuřice,dostávaný z kukuřice tou novou metodou vynalezenou Japonci,ten se dává jistě všade do potravin.Proto jsme nejnezdravější národ na světě co do nemocí vzniklých žrádlem.
Ještě těmi slavnými recepty Rettigové pro vyšší společnost v 19.století.Hnus ,hrůza,výpečky a oomastky,kterými se polévají knedlíky.To by 99 procent světa nežrali.

reagovat 15.1.2018 10:42 - sdfg

Začátkem 20. století byla v Evropě spotřeba 1 kg cukru na obyvatele za rok. Nynější spotřeba se v různých zemích pohybuje mezi 40 a 60 kg za rok.

To je alarmující,z jednoho kila zdravého cukru z řepky a ovoce,na až 60kg nezdravého rafinovaného cukru!

reagovat 18.1.2018 10:04 - sdfg

Dvoutýdenní detox vás zbaví závislosti na cukru! Vyzkoušíte?

Mne neberou extra diety,ale věřím v očistné kůry,na cukr,na kafe,ve stylu na dovolené by se třeba nemělo užívat drogy(sladit)...A za 14 dní se vrátíte skutečně odpočatí...

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *