Cukr a pozdější potíže

První příspěvky v diskuzi

reagovat 3.3.2005 21:55 - Anna

Zajímalo by mě, jestli když teď (mám 25 let) moje strava obsahuje hodně cukru, můžu dostat později cukrovku? Nebo nějakou jinou nemoc? Mám cukr raději omezovat nebo nemusím? Jím taky hodně ovoce a zeleniny... Děkuji za názory a rady!'

reagovat 4.3.2005 09:54 - Ne-mravní hlídka

To né. To bys musela jíst řepu cukrovku.'

reagovat 4.3.2005 11:51 - mája

no,myslím si, že nárazy většího množství cukru zatěžují slinivku, která se samozřejmě taky může vyčerpat, nehledě na to , že když se stále vyplavuje nárazově velké množství inzulinu, tak se tkáně vůči němu mohou stát rezistentní a cukr nepůjde do buněk, ale zůstane v krvi. to se samozřejmě nestane hned, ale pokud to s cukrem přeháníš a budeš v přehánění pokračovat..., ale jak jsem pochopila s tím množstvím to asi nebude u tebe nijak dramatické:o))'

reagovat 4.3.2005 12:09 - Anna

No, nevim, jestli je to dramaticke, ale je to proste dlouhodobe a kazdy den neco... Az uz si toho zacinam vsimat. Jake mnozstvi cukru je dramaticke?

reagovat 4.3.2005 13:26 - Tomáš

http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=1645

http://www.doktorka.cz/run/redsys/vyziva/r-art.asp?id=879

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 28.11.2008 22:36 - Granvin

Předesílám, že proti makrobiotice samotné za určitých okolností nic nemám a sám z ní trochu čerpám.



Doporučuju si přečíst nějaké knihy od paní Průchové. Místy se opravdu pobavíte (pokud máte alespoň nějaký přehled o problematice), a pochopíte lidi jako je coroner a jejich názory.

A hlavně se jim jejich názory nesnažte vymlouvat, nemá to smysl. To spíš přesvědčím hospodského balíka nad flákotou masa, aby se stal vegetariánem a přestal chlastat, než makrobiotika aby přijmul, že i jiné výživové směry mohou být dobré.'

reagovat 1.12.2008 11:03 - pro coronera a ostatní

No vymlouvat makrobiotikům jejich názory opravdu nemá smysl :-((, ale doporučuji nahlídnout na www.makrobiotika.info,...

průměrně ineligentní člověk žasne - zde se čtenář např. dozví, že očkovat děti je špatné, lékaři jsou většinou jedovaté zmije,..léčí se ziskem pro farmaceutické firmy,makrobiotické jídlo je to nejsprávnější a obilí se transformuje na potřebné vitamíny a minerály, více pít je špatné a jít na WC více jak 4 x za den není dobré,...

no a tak si říkám že že ti lidé jsou již jako sekta, nemyslí, transformují pouze myšlenky pí. Průchové a dalších "úžasných" lektorů mykrobiotiky, mají již úspěšně vymytý mozek,...'

reagovat 2.12.2008 07:40 - pro ostatní

Že není cukr jako cukr, to by mohli lékaři vědět.Že jednoduché cukry se netráví, ale okamžitě jdou do krevního oběhu a pak do očí, nervových zakončení aj., to taky.



Složité cukry sa musí rozložit v trávicím traktu a to nějakou dobu trvá. Že je to plynulý proces, který nezpusobuje šok. Mozek je plynuje zásobován cukrem . Nevyvolává nezvladatelnou chuť na sladké.



Na rozdíl od jednoduchých cukru /řepný, ovocný, hroznový, z medu, mléka.../, které vyvolajú okamžitou reakci slinivky, vyloučení velkého množství insulinu a pak hypoglykemii a k velké chuti na sladké.

Když se toto opakuje příliš často, dojde k vyčerpání slinivky a k diabetu.'

reagovat 24.5.2018 22:46 - Martina

já s cukrem přestala před půl rokem a dám si jednou za čas, po tom co jsem dříve jedla, se to ani více už stravovat nedalo, teď jsem díky světu zdraví o 7kg lehčí

reagovat 24.5.2018 22:47 - Martina

Anno, pro mě bylo dramatické dříve tak 50-100g/den cukrku, nyní když si občas dám, tak max 20/den

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *