Češi stále věří mýtům o špatnosti tuků ve stravě - koment·¯e

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 23.7.2014 13:23 - xx

Nedávno psali na Idnes o výzkumu z Británie, kde to tradiční pojetí vyvrátili. Konzumace tuků s nasycenými mastnými kyselinami nevadí, to by mohl být asi závěr.

reagovat 23.7.2014 15:21 - !

Tohle je ve skutečnosti princip POKROKU, kdy jeden mýtus je nahrazován mýtem jiným a tak to jde pořád dál.

reagovat 31.7.2014 12:55 - damebrouka

Odvážíte se vyzkoušet něco nového? Zajímáte se o Váš jídelníček a rádi experimentujete? Dbáte na pestrou a vyváženou stravu? Přečtěte si, co všechno může nabídnout hmyz na talíři.Existuje 1462 druhů jedlého hmyzu. Využití hmyzu jako potravy se odborně nazývá Entomofágie. Hmyz jako potravina obsahuje bohaté množství proteinů (až 77% v sušině), aminokyselin a esenciálních mastných kyselin, díky nimž má vysokou energetickou a výživovou hodnotu. Dále obsahuje velké množství vitamínů, jako například vitamín B2, B1, B12, a vitamín E. Obsah tuku kolísá v závislosti na druhu. Existují druhy s velmi nízkým obsahem tuku, což potěší zejména gurmány, kteří zároveň dbají na štíhlou linii. Hmyz obsahuje také mnoho vápníku, železa , zinku a dalších minerálů.
www.damebrouka.cz

reagovat 31.7.2014 17:08 - !

Některý hmyz je jedlý, ale jenom jednou.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 23.7.2014 13:23 - xx

Nedávno psali na Idnes o výzkumu z Británie, kde to tradiční pojetí vyvrátili. Konzumace tuků s nasycenými mastnými kyselinami nevadí, to by mohl být asi závěr.

reagovat 23.7.2014 15:21 - !

Tohle je ve skutečnosti princip POKROKU, kdy jeden mýtus je nahrazován mýtem jiným a tak to jde pořád dál.

reagovat 31.7.2014 12:55 - damebrouka

Odvážíte se vyzkoušet něco nového? Zajímáte se o Váš jídelníček a rádi experimentujete? Dbáte na pestrou a vyváženou stravu? Přečtěte si, co všechno může nabídnout hmyz na talíři.Existuje 1462 druhů jedlého hmyzu. Využití hmyzu jako potravy se odborně nazývá Entomofágie. Hmyz jako potravina obsahuje bohaté množství proteinů (až 77% v sušině), aminokyselin a esenciálních mastných kyselin, díky nimž má vysokou energetickou a výživovou hodnotu. Dále obsahuje velké množství vitamínů, jako například vitamín B2, B1, B12, a vitamín E. Obsah tuku kolísá v závislosti na druhu. Existují druhy s velmi nízkým obsahem tuku, což potěší zejména gurmány, kteří zároveň dbají na štíhlou linii. Hmyz obsahuje také mnoho vápníku, železa , zinku a dalších minerálů.
www.damebrouka.cz

reagovat 31.7.2014 17:08 - !

Některý hmyz je jedlý, ale jenom jednou.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *