Co byste měli vědět o fazolích - komentáře

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 18.12.2004 14:27 - Miriam

A strašně smrdím !!!

reagovat 27.12.2004 14:06 - fazol

No a???????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reagovat 27.12.2004 22:06 - Z.

Zkuste konzervované. Ty jsou lépe stravitelné. Ale jen ty dražší jsou dobré.

reagovat 10.1.2005 10:37 - Pája

Nevěřím,že v konzervovaných potravinách ještě vůbec zbyde něco zdravého.Ostatně,zkusila jsem,nadýmají stejně,aspoň mě.A já fazole tak ráda!!!

reagovat 29.6.2005 14:45 - Ichtylka

Po fazolich seru jak aligator...jaky ze se telo prizpusobi, to je blbost.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 10.12.2009 18:11 - Honza

Je škoda, že tato rubrika osiřela.....
Fazole patří k super potravinám. Tvrdí se, že Kolumbus do svého deníku zaznamenal, že fazole spolu s kukuřici, paprikami a aloe vera tvořily základ stravy domorodých Američanů. Když se podíváme na složení fazole, tak patří k málo rostlinám,které mají na 100 gramu skoro 4 mg zinku. Kromě toho obsahuje kyselinu listovou, vitamin B6, vitamin E a mnoho proteinů i vlákniny.
Pokud nemáme týdenní příjem zinku a vitaminu C, je zablokován obranný systém T lymfocytů. Naši předkové věděli, proč týdně vařit fazole a čočku. Možná, že jsme trochu zapomněli.Proto nejen tam, kde je hypertenze, anémie nebo zvýšený cholesterol a náběh na diabet, ale v prevenci především.

reagovat 10.12.2009 20:24 - pozor,

fazole a zejména zelené fazolové lusky jsou za syrova jedovaté. Varem se jedovatost ztratí.

reagovat 23.9.2010 19:41 - lala

fazole a zejména zelené...

Potvrzuji účinky fazolí. Dokonce i málo uvařené mají velice rychlé účinky na lidský zažívací trakt.

reagovat 28.9.2010 15:49 - Pichy

Fazuľa ako taká nespôsobuje zažívacie ťažkosti. Tieto sú zapríčinené cukrom, ktorý pre ľudský organizmus je nestráviteľný a ten spôsobuje spomenuté ťažkosti. Zbaviť sa ho dá dlhším namáčaním vo vode, jej zliatim a to i prvej aj druhej vody pri varení. Výživná hodnota u dobre vysušenej fazuľe sa nestratí. Surová je skutočne jedovatá.

reagovat 18.9.2013 20:07 - Honza

jj bacha na syrovy fazole. Zrovna v den, kdy jsem chtěl zahájit detoxikační týden jsem jich asi 7 snědl syrových a toxikoval jsem se tolik, že jsem problil celou noc :D

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *