Bylinky prevencí rakoviny tlustého střeva - koment·¯e

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 13.9.2017 12:26 - Hana

Ahoj, někde sem se dočetla, že je teď nějaká nová houba čaga, a měla by mít příznivý vliv na trávení, zažívání a prý dokonce jako prevence rakoviny…. Máte s tím někdo zkušenost?

reagovat 13.9.2017 15:13 - samozřejmě

Ahoj, někde sem se dočetla,...

Hani, to víš, bylinkami proti rakovině, to je teď móda a dobrý kšeft.

reagovat 13.9.2017 16:17 - Linda

Hani, to víš, bylinkami...

To, že určité fytochemikálie mají pozitivní účinky na zdraví a i ochranné vlastnosti před rakovinou (neznamená to, že ochrání na 100%, protože samozřejmě roli hrají i další faktory než to, zda někdo pije bylinky či jí třeba maliny) je vědecky ověřená věc. Že si z toho někdo dělá kšeft a prodává něco jako zázračný lék na všechny nemoci je věc jiná. Na druhou stranu tou tvojí optikou je jídlo dnes prostě móda a dobrý kšeft. Nikdo ale přece nikomu nebrání , aby si ty bylinky či zeleninu vypěstoval či nasbíral a usušil sám.

reagovat 14.9.2017 18:29 - Petra

Ahoj, někde sem se dočetla,...

Tyjo, taky sem někde na netu něco takovýho četla, ale vlastní zkušenost nemám. Docela by mě to zajímalo.

reagovat 14.9.2017 18:34 - ale

Jestli vidíš prevenci rakoviny v nějaké reklamované houbě, tož to je na pováženou.Všude se dočteš kolik těch přípravků je. A o životním stylu. A nakonec zjistíš, že kromě vyhozených peněz ti to bylo na dvě věci. Rakovině se neubráníš, to co má být bude. I kdybys tu houbu pojídala denně.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 14.9.2017 18:41 - Hanka

Jestli vidíš prevenci...

Tak toto je nesmyl. Existuje již plno důkazů, že genetický kód není vše, že vzdy záleží na životním stylu a psychice, které geny se aktivují a které ne. Tím neříkám, že je nutno pojídat nějakou houbu, ale že na tom , co jíme záleží. I u nás roste plno bylinek, zeleniny, ovoce, které mají pozitivní vliv na střeva a působí i preventivně proti rakovině. Již jenom strava s velkým obsahem vlákniny je prevencí např. rakoviny tlustého střeva. Podobně působí probiotické potraviny - např. kysané zelí. Naopak u uzenin je potvrzen karcinogenní vliv dusičnanů.

reagovat 14.9.2017 20:20 - Tom

Tak toto je nesmyl. Existuje...

Již druhá věta vašeho příspěvku je velmi zavádějící, až nepravdivá.
Právě naopak, většina nemocí je silně podmíněna geneticky, proto se na základě výskytu nějaké nemoci dělají preventivní kontroly u potomků.
Tím samozřejmě neříkám, že tzv. zdravý životní styl není dobrá věc pro život.

reagovat 15.9.2017 14:12 - Romča

Holky, moje mamka trpí crohnovou chorobou, a doporučili jí pít čaj z čagy. Máme doma tenhle extrakt http://www.medicinashop.cz/produkty/extrakt-cagy/extrakt-ze-sibirske-cagy-100-g a mamce hodně pomáhá.

reagovat 15.9.2017 18:12 - Brůha

Již druhá věta vašeho...

Vážený pane, velmi hluboce se mýlíte. Pokud se seznámíte s nejnovějšími studiemi o genetice a jejím vlivu na vznik onemocnění, budete se velmi divit.
Angličtí kolegové dokončili na podzim 18 let trvající studii s 780.000 účastníky, mapující vzájemné vazby mezo genetickým kódem a onemocněními a v závěru uvádí, že geny mohou pouze za dvě procenta onemocnění. 98% připadá na výživu, stres, prostředí, ve kterém pacient žije, a hlavně jeho návyky z rodiny získané v dětství, ohledně sportu, či pohybu vůbec a stravovacích návyků.

reagovat 17.9.2017 18:40 - Simonka

Taky máme doma ten čaj ze Sibiře. Chuťově je moc dobrý. Hlavně tady nikdo neříká, že vám čaga vyléčí rakovinu, ale může působit jako podpůrná léčba.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *