Brániční kýla

První příspěvky v diskuzi

reagovat 10.1.2007 22:09 - Hela

Mám podle lékařky asi brániční kýlu- tupou bolest v žaludku, pocit jakoby spolknutého velkého sousta, nechuť k jídlu, těžko se mně polyká. Polykání tekutin taky nic moc. Ještě nemám žádné vyšetření, to je diagnoza jen obvodní lékařky. Dostala jsem Ranisan. Máte někdo s brániční kýlou zkušenosti?

reagovat 29.1.2007 15:45 - Mirek

Také mám brániční kýlu a proto doporučuji navštěvu gastroeterologa a provedeni gastroskopie.

reagovat 29.1.2007 23:11 - Honza

Tak já můžu o tom naspat dost. Měl jsem brániční kýlu, ale nepomohli mi na Gastru, ale jeden internista, který když jsem k němu došel k vůli něčemu jinému a poslouchal co jsem mu říkal, co už mám za sebou(byl jsem na endoskolpii 6x), tak mi hned povídá, že to vypadá na brániční žaludeční kýlu .. já na něj jen tupě zíral, co mi to povídá, nechápal jsem to. Vysvětlil mi o oco jde a poslal na rentgen žaludku a tam se to potvrdilo. Poslal mě v Praze na operaci, laparoskopicky do Hájí, je tak malá soukromá nemocnice, ale hrazená, Palas Athéna a jsou tam výborní doktoři i sestry, prostředí, je to moderní. Po operaci jsem zase OK a už nevím, co je to pálení žáhy a konečně můžu jíst vše, co před tím nebylo možné a dokonce se mi ulevilo i psychicky, zmizel ten strašný balvan na solaru plexu, nad žaludkem. Udělali mi nějakou plastiku jícnu. Po té operaci se musí hodně kousat, jinak jídlo neprojde jícnem a dlouho to trvá, než se dostane dolů, v extrémním případě může dojít ke zvracení, ale je to přechodná záležitost a chce to jen dobře kousat, to ostatně máme vždy. Jsem už 2 roky po operaci a cítím se skvěle a můžu to vřele všem doporučit. Byl jsem tam vlastně jen dva dny a hned po operaci jsem se mohl, sice s trochou obtíží pohybovat, ale šlo to. Tak Helo nemusíš mít z toho strach, jen bych doporučil se opatrně zeptat na tuto operaci, ale mám dojem, že běžní gastroenterologové to moc nechtějí dělat, radši používají klasickou neinvazní léčbu, jen léky, ale to, už u mě nepomáhalo, žádné léky zmírňující kyselost žaludku už nezabíraly, vracelo se mi zpátky jídlo a měl jsem poleptanou celou trubici, až nahoru. Pokud by tě to zajímalo, tak zkus Gastro přímo v Palas Athéně, adresa na ně je : http://www.palas-athena.cz/ a nemusíš se ničeho bát, jezdí tam lidé i z daleka, tak pokud nejsi z Prahy, tak to není problém, jen je potřeba doprava zpátky, nedávají sanitu. A jen k tomu, jak píše Mirek, tak na gastru při prázdném žaludku to nevidí dobře, je potřeba jít na rentgen, tam dají spolknout sádru a musí člověk zatlačit a ještě s ním otáčejí a to rentgenují a tam se to právě teprve dá uvidět, jinak klasický endoskop nepomůže, měl jsem ho jak jsem psal šestkrát a nic podstatného. Ahoj Honza

Solgar 7

reagovat 12.2.2007 18:27 - Monika

Jsem 2 roky po operaci brániční kyly a mohu jen doporučit!Jsem bez problémů,operace se provádí lapaloskopicky takže zůstávají jen malé jizvy.

Bržím palce MONIKA

reagovat 13.3.2007 17:01 - wendy

Plně souhlasím s Honzou, jsem týden po této operaci a také v Palas Atheně, jsou tam super. Zatím

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 12.5.2015 19:35 - Karel.

Ivano, krásně napsaný text, je vidět, že jsi se zajímala o fundoplikace jícnu a následky. Běžný pacient neumí rozpoznat kdy mu operace pomůže a kdy ne,to je na odbornících, kteří svoji práci nedělají důkladně proto vznikají operace, které nemají efekt a pacientovi spíše komplikuji jeho stav a přivedou ho do dalších problémů o kterých před operací neměl informace.

reagovat 12.5.2015 20:06 - Karel.

Chtěl jsem se zeptat jestli tyto řádky čte pacient, který má udělanou novou fundoplikaci po rozvodněné fundoplikaci a jak na tom je.Můj email je: laganas@centrum.cz.Děkuji.

reagovat 13.5.2015 17:38 - Ivana

Karle, vám se fundoplikace rozvolnila? Já jsem teď po operaci 6 týdnů a musím bohužel říct, že problémy mám stejné jako před ní- žaludek bolí, tlaky na hrudi, pocit knedlíku v krku. Léky neberu žádné, jak mi bylo řečeno.Nevím, co si o tom myslet.

reagovat 15.5.2015 17:07 - Karel.

Ivano, jak jsem psal fundoplikace by se měla provádět pouze u případů, kdy je narušená sliznice jícnu a nelze problémy řešit léky nebo léky vůbec neučinkují a pacient má problémy s dýcháním z důvodů návratu šťáv do dýchací trubice pokud tyto příznaky pacient nemá tak operace není efektivní a přinese spíše problémy a komplikace.

reagovat 20.5.2015 19:08 - Karel.

Chtěl jsem se zeptat jestli tyto řádky čte člověk co má zkušenosti s metodou LINX.Popřípadě informace kde se provadi na :laganas@centrum.cz.Dik.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *


Posílání novinek

Nechte si posílat novinky o dění na našem serveru.

SOLGAR
   
Kde jste: Hlavní stránka > Diskuze > Nemoci > Brániční kýla

registrace | přihlásit se