Bosýma nohama šlapané zelí

První příspěvky v diskuzi

reagovat 24.12.2012 10:58 - Radka Malinová

Děláte si taky sami domácí kysané zelí a šlapete je bosýma nohama? Když srovnám kupované a domácí, tak je to obrovský rozdíl. Myslím, že naši předkové dobře věděli, proč to zelí dělají tímto způsobem.

reagovat 29.12.2012 11:04 - Sestra

Děláte si taky sami...

mi ted dala,ano šlapala bosýma nohama,mnamka,můžu jen tak samotné a je to moc zdravé.

reagovat 29.12.2012 12:27 - Vašicová

U nás na Slovácku takto děláme zelí po generace. Důležité je,aby zelí šlapala mladá zdravá dívka, protože u ní je zaručeno, že na povrchu jejích chodidlech nebude plíseň, ale správné bakterie, které zelí "naočkují" a rozmonží se v něm. Výsledný prodkut je pak dokonale prokysaný.

reagovat 29.12.2012 19:59 - velkovýroba

U nás na Slovácku takto...

Ve velkovýrobě ty ženské dřív z těch obrovských sudů ani nevylézaly na malou potřebu, prostě se vymočily přímo do zelí.
A jak chutnalo.

reagovat 30.12.2012 06:32 - Lída

Zelí taky šlapu bosýma nohama, protože si myslím, že naši předkové nebyli hloupí. Mohli zelí udusat třeba dřevěnými palicemi, ale oni vždy tuto práci svěřili nohám zdravých mladých ženám. Dnes lidé dbají na přehnanou hygienu, ale to nemusí být vždy to nejlepší pro naše zdraví.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 27.3.2014 11:36 - poslední dva příspěvky

Jak říkáte nějaké bakterie na nohou to je naprostá pičovina (teda užitečné ) .
Jinak když se šlape bosýma nohama dost to studí , jako
děcko sem měl vedle škopku lavor teplé vody na ohřívání .
Dnes to žďuchám do kameňáku pěstí , nebo plnou petkou .
Co dáváte za přísady - já teda -sůl , cibuli ( na kolečka ) , kmín a hořčicné semínko . A kdyż na podzimek někde urvu tak i zepár panenskejch jablíček :-)
Ať Vám to šlape gampl !

reagovat 2.4.2014 08:48 - ouha

Tak si říkám, jak je to s tím zelím.....

reagovat 3.4.2014 18:21 - Bzunda

Myslel jsem že to je diskuse o zelí, zatímco tu řešíte nějaké zateplení!

reagovat 3.4.2014 18:33 - gampl

Myslel jsem že to je...

A to je právě průser .
Zateplené zelí shnije .
Na rozkvas je přiměřeně vyšší teplota OK , ale delšímu uchovaní škodí .

reagovat 6.11.2016 22:04 - Lenka

Pomohlo vám kysané zelí na...

Zrovna tento týden mi kysané zelí pomohlo zbavit se velkého nadýmání břicha po fazolích. Na fazole jsem zvyklá, vařím a jím je často, ale dala jsem si je v restauraci a vůbec mi nesedly. Celý veřer, noc a ráno křeče do břicha - nic jsem nejedla, je suchý rohlík a asi přes 200 g kysaného zelí - perfektně mi na střeva pomohlo.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *