bílkoviny v potravinách

Archiv příspěvků

reagovat 23.12.2000 21:59 - Libor

lékař mi předepsal snížit příjem bílkovin
??? objem bílkovin v jednotlivých druzích potravin'

reagovat 26.12.2000 15:58 - Doktorka

Nejvíce bílkovin je v mase, luštěninách, mléčných výrobcích, vejcích a oříšcích.'

reagovat 21.1.2003 18:26 - Buresak

Co je pravdy na tom, že potraviny připravované v mikrovlné troubě, jsou znehodnocovány a tím se stávají nezdravými. Někde jsem slyšel,že konkrétně bílkoviny jsou mikrovlným zářením drasticky narušovány.Je velký rozdíl mezi tím, zda si potravinu v mikrov. troubě pouze ohřeji, nebo celou tepelně zpracuji ???'

Bio Konopný protein

reagovat 7.4.2003 23:42 - Pavel

Kdyby mikrovlnky nejak skodily a jidlo z nich by bylo nezdrave, tak by se neprodavaly :-)) nicmene ke zmenam bilkovin dochazi, ale neni to dano mikrovlnkou, ale tepelnou pripravou. Pri ohrevu jidla nad asi 40 stupnu dochazi k denaturaci bilkovin, coz ale neznamena, ze se snizuje jejich kvalita. Jednoduse receno je telu uplne jedno, v jake forme bilkoviny prijme, jestli varene, ci "syrove". U tech tepelne zpracovanych je jeste jedno plus - vetsinou jsou lepe stravitelne.

reagovat 5.6.2005 14:01 - Stáňa

Jsem vegetarián, nemám rád soju a bílkoviny si naopak musím doplňovat všelikými jinými způsoby než masem. Dočetl jsem se o zdroji bílkovin v naturální tabletové formě: sušených pivovarských kvasnicích. Není tam žádná chemie, chutná to po pivu (chlapi se mnou souhlasí, že je to podstatná výhoda) a navíc je to za pár korun. Tak vždycky doma říkám, že jdu na pivo v tabletách. Chlapi sobě..'

reagovat 5.6.2005 19:45 - Jindra

Tak to jsem nepochopil. Každý vegetarián snad ví, v čem jsou bílkoviny obsaženy.
Vegetariáni žili i v době, kdy pivovarské kvasnice neexistovaly a bílkovin měli vždy dostatek.
Samotná soja se ve vegetariánských jídlech používá spíše ve formě derivátů (sýry - tofu, natto, tempeh) nebo jako dochucovadlo - harmonizátor (miso, shoyu, tamari).
Existují kvanta jiných luštěnin, není tedy důvod se omezovat pouze na soju, když už nám nechutná.'

reagovat 3.12.2006 12:14 -

co to jsou přesně bílkoviny'

reagovat 23.3.2007 10:57 - ja

ty si ale kokot

reagovat 23.3.2007 11:00 - Lukáš Dvořák- Boletice

Mastim si kládu o průměru 5,6 cm a mám na vás dotaz, je to normální? je mi 15.'

reagovat 23.3.2007 11:08 - Martin Fišer- Boletice

ja si to musí delat sam protože ja jedinej vim kde ho mam'

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *


Posílání novinek

Nechte si posílat novinky o dění na našem serveru.

SOLGAR
   
Kde jste: Hlavní stránka > Diskuze > Zdravá výživa > Bílkoviny v potravinách

registrace | přihlásit se