reagovat 18.4.2005 07:38 - Maja
A jak na ni? Tablety, postupné zvykání na situace, které působí nepříjemnosti nebo nechat tak? Ve 25 letech (synových) mám obavu abych se vůbec někdy osamostatnil. Jak jsem četla vedle: občas to naštve, když jeden každé ráno vstává do práce, také řeší napjaté situace a je kolikrát "hotový" a druhý vstane v 10, vyžere ledničku, koukne na video a pak jde na tenis, za holkou, nebo se jen tak toulat..přijde pozdě večer půl noci kouká na video a tak to jde dokola. Do práce ale ne, protože má problémy.
reagovat 18.4.2005 14:22 - kk
uvědomuji si, že moje reakce asi bude zlá, ale já to vidím takhle: co sis vychovala, to máš.
A to ho stále živíš? V 25 letech? To je snad dost na to, aby byl vykopnut z baráku, a ať se živí jak umí...
reagovat 18.4.2005 16:31 - Pajka
Majo, jak víš, že má agorafobii? A vůbec co o agorafobii víš? Kdyby bylo 1.dubna, nereagovala bych vůbec a považovala Tvůj příspěvek za pokus o apríl...
Agorafobie není o tom, že se necháš živit. Agorafobie je opak, jsi nešťastná ze závislosti na druhých.
Agorafobik se úzkostí klepe někde v koutku a moc nemá chuť ani vyžírat ledničku ani koukat na video,naotž vyjít z domu - to je problém největší. Takže tenis a rande a jen tak se tak toulat to teda už naprosto ne!!!
Možná má fobii, ale podle toho, cos napsala opravdu jenom a pouze z práce.
reagovat 19.4.2005 07:22 - Maja
Je to trochu jinak a přece pořád stejně - nevím co se tenkrát stalo, měl na vojně nějaké problémy až skončil v psych.léčebně na 3 týdny, pak modrá knížka a doma pak pokračovala ambulantní léčba na odd. v místě bydliště. Dr mu doporučila skupinovou terapii, ale tam kvůli té blokádě nedojede. Funguje prostě asi tak 2 km kolem domova, výtahy, poschodí, automyčka nedokáže (nemůže,nechce). Přijel takhle z vojny domů a malinko se to zlepšilo,že už přejde most a neřeší to jako dřív. Je to několik let. O agorafobii mi řekla Dr tady na netu po mém dotazu. Dřív jsem to chápala jako labilitu atd. Je to tak 50 na 50. Je to složité. Já mu práci nemohu najít, když bude chtít každou odmítne nebo se bude chovat tak, že ho nebudou chtít přijmout. A za ručičku ho vodit nehodlám. Takže žádný apríl, ale starost.
reagovat 19.4.2005 09:03 - Pajka
Majo, takže tohle už se agorafobii podobá. Může být jedním z příznaků panické poruchy. Zkus se podívat na www.lundbeck.cz "pro veřejnost" "čím se zabýváme" "deprese a úzkost" tam se dovíš víc, ještě odkaz
http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/documents/Trpite%20zachvaty%20panicke%20uzkosti.pdf
Na "doktorku" už psalo moc lidí, kteří měli jako hlavní příznak agorafobii a uzdravili se. Bez léků a terapie to asi nepůjde, aspoň o nikom nevím... :( na druhou stranu to není vážná nemoc, ale porucha, zvýšená úzkostnost a přecitlivělost. Na internetu jsou taky stránky ČT www.diagnoza.cz, kde je celkem dobře zpracováno téma agorafobie. Mluví tam odborník na úzkostné stavy MUDr.Praško a kdybych Ti měla poradit, tak bych na Tvém místě dala syna na intenzivní terapii do jeho centra v Praze. O něm jako o autorovi se více dovíš např.na www.grada.cz. Je to opravdu odborník na slovo vzatý, který má za sebou kvanata uzdravených lidí.
Přeju Ti, abyste se oba se synem z té depresivní stagnace pohnuli směrem kupředu...
reagovat 1.7.2009 14:41 - Zdeněk
Děkuju za reakce na mou otázku. Řekl bych, že jste tady hezky vyjádřily, co je to domov. Vkládal jsem teď nedávno svá velemoudra na jedny stránky o bezdomovectví, a jedno z mých prvních vyjádření tam, bylo právě cosi v tom smyslu, že domov není byt, ale hlavně ti lidi v něm i okolo něj, s kterými se máme rádi, a za kterými můžeme jít, když je nám ouvej.
reagovat 2.7.2009 13:00 - Hanka 1
Zdenku je to tak domov je tam,kde je rodina a jestli v chalupě nebo ve vile v mém případě je to jedno
když zjistíš injekce Amorky,také prosím
reagovat 3.7.2009 11:55 - Alča
Ahoj všichni. Taky patřím mezi vás Agoráče. Mám za sebou zkušenosti od uplné bezmoci-po celkem klid. Ted jsem zrovna bez léků,jsem potřetí štastně těhotná. Ale není to taky uplně ideální , sem tam se potvůrka ozve. Ale já se nevzdávám ,naopak jsem se postavila proti ní a bojuji. Každý den chodím ven a dokonce vyhledávám místa,kde mi není zrovna nejlíp. Ale budu se prát.....Má tady prosím některá taky zkušenost s Agorou v těhotenství? Děkuji a přeji hezký den .
reagovat 3.7.2009 14:31 - Hanka 1
Alčo mám tři děti,ale během těhotenství byla agora hodná,asi se bála,že jsme na ni dva.A jak jsi dokázala se dostat od uplné bezmoci.........co to u tebe značí po celkem klid,každá rada dobrá písni prosím,děkuju
reagovat 3.7.2009 15:41 - Alča
Hani ,asi moc neporadím ,nejvíc mě držela rodina a pak bohužel AD ,ale jinak jsem musela sama ,chodit,chodit......Klid značí ,že mám sem tam závratě,obchod a tak ,ale snažím se na to nemyslet , já jsem měla kruté období po prvním synovi ,to jsem nesměla byt na chvilku sama ,šílené závratě,z toho ta bezmoc ,,po druhém dítěti zase ještě horší ,bo ho operovali 4.den po porodu ,tak jsem si užila....ale ted jsem asi o to silnější a nějaka závrat mě přece nerozhodí :-)) -samozřejmě s nadsázkou ,měj se
linkuj | google | facebook | vybrali SME tisknout | doporučit
3.9.2010 00:00 | Zdraví
2.9.2010 00:00 | Sex a vztahy
1.9.2010 00:00 | Zdraví
31.8.2010 00:00 | Zdraví
31.8.2010 00:00 | Zdravá výživa
| Doktorka.cz | Databáze | Diskuze | Nákupy |
|---|---|---|---|
ISSN 1213-1903 | © 1999-2010 Vitamins Cosmetics s.r.o. | Kontakt | Reklama | RSS | Právní doložka
Realizace PragueBest | Redakční systém