22 rad, jak jíst skutečně zdravě - koment·¯e

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 30.5.2017 21:31 - to jsou zase kecy...

Jak víte určitě, že kozí mléko je lepší než kravské? A ty šťávy jsou blbost, naopak proti nim je třeba varovat, ovocné šťávy způsobují výkyvy glykemického indexu protože postrádají vlákninu, která je z ovoce uměle odstraněna. To vede k inzulínové resistanci, přibírání na váze a v horším případě i k cukrovce II. typu.
A o soje se taky vedou spory. Zvláště ta zpracovaná nic zdravého není.

reagovat 31.5.2017 15:38 - !

Jestli je kozí mléko zdravé, to nevím, ale každopádně je hnusné.
Označení "výkyv glykemického indexu" je rovněž nesmysl. Glykemický index je vlastnost potraviny a nikoliv člověka, který tu potravinu konzumuje.

reagovat 3.10.2017 10:43 - Martin

Kozí mléko obsahuje jiné bílkoviny než kravské, není na ně toli alergií, není hlenotvorné, má lépe stravitelné tuky. Též se kozy tolik nedopují antibiotiky a jinými léky, protože pokud se volně pasou, tak bývají zdravé na rozdíl od často ustájených krav.

reagovat 3.10.2017 12:42 - Monika

Jak víte určitě, že kozí...

Čerstvě vylisované šťávy obsahují plno enzymů, vitamínů, minerálů v rychle dostupné formě a v přiměřeném množství nemohou uškodit, ba naopak. Jen lidé s přemnoženými kvasinkami a plísněmi v organismu by si na ně měli dát pozor kvůli obsahu cukru - pro ně by měly být ovocné šťávy tabu, pít by měli pouze zeleninové.

Pasterizované či chemicky konzervované šťávy opravdu nejsou pro tělo přínosem.

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 30.5.2017 21:31 - to jsou zase kecy...

Jak víte určitě, že kozí mléko je lepší než kravské? A ty šťávy jsou blbost, naopak proti nim je třeba varovat, ovocné šťávy způsobují výkyvy glykemického indexu protože postrádají vlákninu, která je z ovoce uměle odstraněna. To vede k inzulínové resistanci, přibírání na váze a v horším případě i k cukrovce II. typu.
A o soje se taky vedou spory. Zvláště ta zpracovaná nic zdravého není.

reagovat 31.5.2017 15:38 - !

Jestli je kozí mléko zdravé, to nevím, ale každopádně je hnusné.
Označení "výkyv glykemického indexu" je rovněž nesmysl. Glykemický index je vlastnost potraviny a nikoliv člověka, který tu potravinu konzumuje.

reagovat 3.10.2017 10:43 - Martin

Kozí mléko obsahuje jiné bílkoviny než kravské, není na ně toli alergií, není hlenotvorné, má lépe stravitelné tuky. Též se kozy tolik nedopují antibiotiky a jinými léky, protože pokud se volně pasou, tak bývají zdravé na rozdíl od často ustájených krav.

reagovat 3.10.2017 12:42 - Monika

Jak víte určitě, že kozí...

Čerstvě vylisované šťávy obsahují plno enzymů, vitamínů, minerálů v rychle dostupné formě a v přiměřeném množství nemohou uškodit, ba naopak. Jen lidé s přemnoženými kvasinkami a plísněmi v organismu by si na ně měli dát pozor kvůli obsahu cukru - pro ně by měly být ovocné šťávy tabu, pít by měli pouze zeleninové.

Pasterizované či chemicky konzervované šťávy opravdu nejsou pro tělo přínosem.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *