10 rostlin, které byste neměli vyhazovat z jarní zahrady - koment

přejít na článek

První příspěvky v diskuzi

reagovat 7.12.2012 12:45 - Alice

Já mám s echinaceou dobré zkušenosti, beru Echinaceu od Imunitu v kapkách, nedám na ně dopustit, mají výtažek z kořene a zabírají mi,můžu je brát dlouhodobě a nejsem tak často nemocná,ikdyž chuť nic moc ale dávám si je na kostku cukru – starý zvyk od babičky a dá se to :-)

reagovat 12.5.2013 19:51 - ?????

?? Šťovík ??? zajímavé asi před včerejškem jsem četla, že je šťovík jedovatý nebo máme snad více druhů ???

reagovat 16.5.2013 15:05 - tamtam34

Zajímavé rostlinky najdeš třeba tady: http://www.bio-detox.cz/

reagovat 12.6.2013 00:57 - sweet

jen pozor s tou třezalkou na sluníčku, zvyšuje citlivost na UV záření, taky by ji neměli užívat lidé s nízkým krevním tlakem, nebo cukrovkou

reagovat 4.7.2013 15:01 - albert-sd

Zapoměli jste na PŘESLIČKU, jež je edocenitelnou bylinou pro zdravý život, kort v dnešní době!!!

více na http://www.albert-sd.cz/preslicka-super-bylina-poskytujici-kremik-a-antioxidanty/

Pokračovat na prvních deset příspěvků v diskusi

Poslední příspěvky v diskuzi

reagovat 4.7.2013 15:01 - albert-sd

Zapoměli jste na PŘESLIČKU, jež je edocenitelnou bylinou pro zdravý život, kort v dnešní době!!!

více na http://www.albert-sd.cz/preslicka-super-bylina-poskytujici-kremik-a-antioxidanty/

reagovat 12.6.2016 15:23 - Adele

přesličku rolní ... upřesňuji

reagovat 12.6.2016 15:49 - Monika

přesličku rolní ......

Přesličky rolní mám na zahradě plno. Je též dobrá k odstranění hliníku z těla, pokud si z ní děláte čaje, výluhy či tinkturu.

reagovat 3.10.2016 13:07 - Hanka

?? Šťovík ???...

Šťovík obsahuje kyselinu šťavelovou, která může ve větší koncentraci vytvářet v těle s vápníkem nerozpustné soli (oxaláty neboli šťavelany), ale několik listů šťovíku jednou za čas do salátu, neuškodí, pokud teda nemáme ledvinné kameny- v tom případě byste se měli šťovíku vyhýbat. Šťovík se obecně nedoporučuje lidem náchylným k ledvinovým nebo močovým kamenům, lidem trpícím dnou nebo kojícím ženám. Po tepelné úpravě je šťovík bezpečný. Negativní vedlejší účinky eliminuje také smetana, mléko nebo vejce, které kyselinu šťavelovou vážou na sebe. Kyselinu šťavelovou ve větším množství dále obsahuje třeba rebarbora nebo jahody, v malém množství je ve většině ovoce a zeleniny a dodává kyselou chuť.

reagovat 10.11.2016 21:17 - trilobit

Mám také dobré zkušenosti s kalisií vonnou, bohužel mně zašla, byl jsem déle pryč. Nemáte někdo z Prahy doma rostlinku, ze které byste mně dali odnož? Předem děkuji za reakce a odpovědi.

Pokračovat na poslední stránku příspěvků v diskusi

Přidat příspěvek

 

Reaguji na komentář - nereagovat

* *